Veranderingen in bureaustoelen - Artikel Post - Artikel Marketing

Veranderingen in bureaustoelen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 312 | Aantal woorden: 470 | Datum: | 0 commentaar

Ook de trends bij bureaustoelen verandert door de jaren heen. De eerste bureaustoel is begin 1900 gemaakt. Hoewel deze toen al een vierpoots-onderstel met wielen had, is er ondertussen ontzettend veel veranderd aan de bureaustoel. Een klein voorbeeld is het vijfpoots-onderstel dat tegenwoordig wordt gefabriceerd. Het vierpoots-onderstel werd namelijk verboden in verband met de kantelveiligheid, niet onbelangrijk!

Vroeger, in het Oude Egypte, werden stoelen als statussymbool gezien. Tegenwoordig is dat uiteraard niet meer zo, maar staan ze voor comfort en worden ze zo ontwikkeld om je lichaam te ondersteunen en gezondheidsklachten te voorkomen.

Verandering in werkomgeving
De evolutie van de bureaustoel heeft onder andere te maken met de veranderingen in de werkomgeving. Vergeleken met begin 20ste eeuw werken er natuurlijk veel meer mensen (fulltime) op kantoor. Bovendien wordt het steeds meer de trend om vanuit huis te werken. Fabrikanten moeten hier uiteraard op inspelen, omdat een ergonomische werkplek belangrijk is.

Vooral de thuiswerkplek laat nogal eens te wensen over. Vaak voldoen bureaustoelen die thuis worden gebruikt niet aan de juiste normen.  Mensen kijken vaak naar prijs en design, terwijl de kwaliteit het belangrijkste is. Ook op kantoor is het noodzakelijk een goede bureaustoel aan te schaffen. Het is belangrijk dat de stoel zich aan jou aanpast en niet andersom. Bij een kantoorbaan zit je immers een paar uur per dag op een bureaustoel.

Opkomst verstelbare bureaustoelen
Na de verschijning van de eerste bureaustoel heeft de bureaustoel grote ontwikkelingen doorgemaakt. Tientallen jaren na de eerste uitvoering werd een bureaustoel ontwikkeld waarbij de rugleuning in hoogte en diepte verstelbaar was. Klinkt nu heel logisch, maar in die tijd was het een ware evolutie in de bureaustoelwereld! Begin jaren ’90 werd de netspanning bedacht en bureaustoelen werden verrijkt met kunststof frames.

Tegenwoordig zijn de ontwikkelingen op bureaustoel gebied wellicht minder groots, maar dat betekent niet dat er niet door wordt ontwikkeld. Huidige technieken worden verfijnd en ook qua design en ergonomie maakt de bureaustoel nog steeds grote stappen.

 

Grote verschil toen en nu
Het grote verschil tussen bureaustoelen van “vroeger” en nu is dat er de laatste jaren rekening moet worden gehouden met de praktijk richtlijnen. In Nederland zijn dit NPR 1813 richtlijnen. Dit houdt in dat bureaustoelen aan bepaalde eisen moeten voldoen. Het belang van de gebruikers is ondertussen duidelijk!  

Over de Auteur

Schrijft verschillende informatieve artikelen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[172 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo