FB pix verbeter je intelligentie - Artikelpost

verbeter je intelligentie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1422 | Aantal woorden: 959 | Datum: | 0 commentaar

We willen allemaal slimmer worden, of niet? Voor degene die dat wel willen, heb ik dit artikel geschreven met 8 acties die je kan ondernemen om beter te scoren op een intelligentie test.

1 Drink drankjes die rijk zijn aan cafeïne.

We weten allemaal dat we niets kunnen doen als we ons moe voelen. Om je intelligentie te verhogen moet je je wakker voelen, en cafeïne kan daar bij helpen. Ik raad je aan om alleen in de morgen cafeïne te gebruiken, anders krijg je het zwaar met tip nummer 8. Cafeïne komt voor in koffie, thee en energiedrankjes, maar ik raad je het niet aan om veel energiedrankjes te drinken omdat deze veel suiker bevatten. Zorg er ook voor dat je koffie en thee niet te veel suiker bevatten. dit brengt mij bij de volgende tip.

2 eet brein proteïnen, niet te veel suiker.

Een teveel aan suiker is niet alleen slecht voor je tanden, maar kan je ook tegen werken als je slimmer wilt worden. Als je je intelligentie wilt verhogen is het aan te raden om genoeg groente, vette vis en nootjes te eten. Dit omdat deze voedingsmiddelen veel gezonde vitamines en mineralen bevatten, die essentieel zijn als je een gezond brein wilt hebben. Maar waarom niet te veel suiker in je eten gebruiken? Het is waar dat suiker je energie geeft, maar als de suiker is uit gewerkt voel je je weer slap worden. Het is ook belangrijk dat je gedurende de dag voldoende eet en honger zoveel mogelijk vermijdt.

3 Luister naar klassieke muziek.

Deze tip is alleen handig als je gewent bent aan muziek op de achtergrond. Als je hier niet tegen kan dan raad ik je aan deze tip over te slaan. Maar voor degene die wel van muziek houden, lees maar door. Ikzelf hou erg van muziek, maar ik heb echter gemerkt dat ik me niet kan concentreren als er harde muziek speelt. Ik ga dan alleen maar meezingen en raak mijn focus kwijt. Dat is waarom ik graag naar klassieke muziek luister, zoals Mozart als ik me moet concentreren. Dit omdat klassieke muziek meestal geen tekst bevat. Hierdoor ben ik klassieke muziek ook veel meer gaan waarderen.

4 Wees creatief.

Creatief bezig zijn is een uitstekende manier om je intelligentie te verbeteren, omdat je je brein laat multitesten. Je zou bijvoorbeeld een instrument kunnen leren spelen, zoals de piano. In dit geval luister je naar de muziek, lees je de noten en bespeel je het instrument allemaal op hetzelfde moment. Schilderen is ook een perfecte manier om je intelligentie te verbeteren, Omdat je hier een beeld in je hoofd vormt, en het tegelijkertijd op het doek probeert te krijgen. Of je schrijft eens een boek, hier heb je een verhaal in je hoofd en schrijf je het uit.

5 begin met het beoefenen van een nieuwe vaardigheid.

Naar mijn mening zou je altijd je best moeten doen om je hoeveelheid vaardigheden uit te breiden. Door hierop te letten doe je nieuwe vaardigheden op en wordt je een intelligenter persoon. Even een voorbeeld: je houd erg veel van lezen. Misschien is het dan een idee om eens wat te gaan hardlopen. Voor hetzelfde geld ga je het nog leuk vinden ook. Of leer jezelf eens een nieuwe taal. Het maakt niet uit wat je kiest als het maar iets is waar je nog niet zoveel van afweet.

6 Leer een ander wat jij al weet.

Door een ander iets uit te leggen waar de persoon op dit moment moeite mee heeft help je niet alleen de andere persoon, maar ook nog eens jezelf. Omdat je nu niet alleen kijkt of je zelf alles wel weet, maar je leert ook om iets op een heldere manier uit te leggen. En als je dat lukt gaat je zelfvertrouwen ook nog eens omhoog wat natuurlijk altijd handig is.

7 Speel eens een spelletje

Sommige mensen zien geen nut in het spelen van een online spel. Hier ben ik het niet mee eens, ik geloof er in dat het spelen van een video spel bijdraagt aan het leren van vaardigheden die je in de toekomst nodig zou kunnen hebben. Je reactiesnelheid zal stijgen omdat je bij de meeste spellen erg snel op de veranderingen op het scherm moet reageren. Tegenwoordig is het ook mogelijk om via een microfoon met mensen over de hele wereld te communiceren. Nu leer je hoe je sociale contacten moet leggen en onderhouden. En het is ook mogelijk dat de persoon een andere taal spreekt dan jij, zo leer je ook nog een vreemde taal te spreken. Het is natuurlijk ook mogelijk om een offline spel te spelen zoals het oplossen van een Sudoku puzzel.

8 Slaap

Na een lange dag vol leren heb je een goede nachtrust verdiend, hier zal iedereen het wel mee eens zijn. Echter krijgen veel mensen niet genoeg nachtrust. Probeer om zijn minst 8 uur te slapen per nacht. Moet je er om 8 uur in de ochtend uit, probeer dan niet laten dan 12 uur de avond van te voren naar bed te gaan. Aangezien cafeïne en slapen over het algemeen niet samen gaan. Is het slim om voor het slapen gaan geen cafeïne houdende dranken te drinken.Over de Auteur

Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad. Voor meer tips om je intelligentie te verbeteren ga je naar mijn Engels talige blog.

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 0.5
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo