Verduurzamen een must voor bedrijven - Artikelpost

Verduurzamen een must voor bedrijven

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 284 | Aantal woorden: 662 | Datum: | 0 commentaar

Verduurzamen en duurzaam ondernemen is steeds belangrijker voor bedrijven in Nederland anno 2021. De klimaatdoelstellingen van 2030 komen dichterbij en om deze te halen moet er de komende jaren veel gaan veranderen. De wet- en regelgeving vanuit Europa en de Nederlandse overheid zal de komende jaren meer gaan toenemen op dit gebied. Dit maakt het des te belangenrijker. Maar gelukkig zijn er voor ondernemers veel manieren om te verduurzamen. Van het installeren van duurzame led verlichting tot en met het plaatsen van zonnepanelen. Allemaal maatregelen in het kader van duurzaamheid.

Waarom moeten bedrijven verduurzamen?

Er zijn genoeg redenen waarom bedrijven moeten verduurzamen. De consumenten en stakeholders van bedrijven eisen dat ze verduurzamen, anders lopen ze klanten mis. Maar ook de overheid zorgt ervoor dat bedrijven moeten verduurzamen. Mede door wet- en regelgeving van de overheid. Een voorbeeld hiervan is de energielabel C verplichting voor kantoren. Alle kantoren in Nederland moeten in 2023 energielabel C kunnen overhandigen, anders dan mag het pand niet meer als kantoor worden gebruikt. Een energielabel aanvragen bedrijfspand is gelukkig niet veel werk voor ondernemers, maar het is wel iets dat moet gebeuren. Alleen het energielabel C behalen, dat kost bedrijven enige moeite. Hiervoor moeten kantoren het pand verduurzamen.

Klimaatverandering

De laatste jaren wordt de impact van de mensheid op de aarde steeds meer voelbaar. Het klimaat verandert en dit merken wij ook in Nederland. Een tijdje terug was er nog sprake van een valwind en een windhoos in ons land. De weeromstandigheden worden steeds extremer. Daarnaast lopen wij als Nederland nog meer risico met een stijgende zeespiegel, aangezien een kwart van Nederland onder het gemiddelde zeeniveau ligt. Tevens is 30% van ons land gevoelig voor rivier overstromingen. Laatst in Limburg was er nog sprake van een grote overstroming. Dus voor Nederland heeft klimaatverandering grote gevolgen.

Hierdoor is duurzaamheid niet alleen voor bedrijven belangrijk, maar eigenlijk voor iedere inwoner van ons land. Voortaan zijn steeds meer mensen bewust van de urgentie van duurzaamheid. Consumenten en bedrijven hechten er ook steeds meer waarde aan en beseffen dat ze een betere planeet moeten achterlaten voor de toekomstige generaties.

Manieren tot verduurzamen

Het verduurzamen van een bedrijf kan op verschillende wijzen. Hieronder staat een opsomming van vier categorieën waarin een bedrijf kan verduurzamen:

  • Energie besparen en een duurzame bedrijfsruimte
  • Duurzame organisatie
  • Duurzaam vervoer
  • Duurzaam inkopen

Een goede tip voor bedrijven om energie te besparen is bijvoorbeeld het installeren van led verlichting. Dit levert een flinke energiebesparing op voor bedrijven en het licht ziet er ook nog eens beter uit.

 

 

 Over de Auteur

Deze auteur schrijft graag artikelen over duurzaamheid, MVO en milieu.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[163 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo