FB pix Verlovingsring vs trouwring - Artikelpost

Verlovingsring vs trouwring

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1983 | Aantal woorden: 676 | Datum: | 0 commentaar

Kun je een huwelijk zonder ring eigenlijk wel een huwelijk te noemen? Nee toch. Het komt immers bijna niet voor dat een huwelijk voltrokken wordt zonder ringen. En de ringen die je dan gebruikt dat mogeb niet zomaar een paar kermisringetjes zijn. Maar is dat dan de diamanten ring die ook bij het aanzoek wordt gebruikt?

De Vena Amori

Waarom eigenlijk een ring? Die verlovingsring draag je na het huwelijksaanzoek om aan te tonen dat je gaat trouwen. De trouwring vervangt deze ring traditioneel gezien. En die trouwring gaat al lang mee. Ongeveer drie eeuwen voor Christus besloten de Grieken dat de vierde vinger aan een hand verbonden is met het hart door de ader die er door stroomt. Deze ader werd gedoopt tot Vena Amori, de ader der liefde. En met een ring om deze vinger is een huwelijk een gegarandeerd succes. Hoewel je natuurlijk zelf kunt kiezen, het is niet wettelijk vastgelegd ofzo.

Van vriendschap tot huwelijk

Zoals gezegd gaat er aan de trouwring vaak een verlovingsring vooraf. Ook dit is niet zomaar een sieraad. De verlovingsring bestaat uit een setting waar een mooie diamant in zit. Deze diamant (en dus de ring) is geheel naar eigen smaak te kiezen. Op die manier is de verlovingsring even uniek en speciaal als de verloving zelf. In sommige gevallen is er ook nog sprake van een vriendschapsring voor de verlovingsring. Dit is geen standaard procedure en gebeurt vaak bij jongere stellen die net samen zijn en elkaar eeuwige trouw beloven. Uiteraard zijn er uitzonderingen, want het komt ook voor dat mensen hun hele leven samen zijn maar niet trouwen. Dan is een vriendschapsring bijna een trouwring. En daar is niets mis mee.

Welke ring aan welke hand?

Kies zelf maar! Tegenwoordig maakt het niet meer uit aan welke hand je een verlovingsring draagt. Dat is wel eens anders geweest. Het was gebruikelijk dat alleen de vrouw een verlovingsring draagt, nadat de man voor haar op zijn knieën was gegaan. Die verlovingsring ging dan aan de linkerhand. Bij de huwelijksvoltrekking kwam vervolgens de trouwring aan de rechterhand. Bij katholieken was het dan weer precies andersom. Het is nu een kwestie van voorkeur geworden. Je draagt de verlovingsring aan de hand en vinger die je zelf het mooiste vindt. En het zijn echt niet meer alleen vrouwen die een verlovingsring dragen. Sommige stellen gebruiken hun verlovingsringen ook als trouwringen, of vullen deze aan met een tweede ring. Het maakt niet uit aan welke hand de ringen zitten, het gaat om wat jullie zelf het prettigst vinden. De ring is een symbool van liefde en trouw, de locatie maakt dan niets uit. Dus wat je zelf het mooiste vindt. Prima!

Ring na de bruiloft

Wanneer jullie huwelijk voltrokken is, heb je de verlovingsring niet meer nodig. Alhoewel… veel vrouwen dragen hun verlovingsring aan de ene hand en de trouwring aan de andere. Maar wat ook vaak gebeurt is dat de verlovingsring de trouwring wordt. Die kan dan om de andere hand geschoven worden, of er wordt een steentje bijgezet of tekst in gegraveerd. Sommige stellen kopen hun ringen als een set. Tijdens het huwelijk wordt de trouwring bij de verlovingsring gevoegd om de set (en dus de liefde) compleet te maken. Welke manier van ringen dragen ook je voorkeur heeft, zolang jullie het beiden prettig vinden weet je dat het goed zit. Net als bij een huwelijk zelf. Dat is toch het belangrijkste?

 Over de Auteur

Waar bij het aanzoek vaak een diamanten ring gebruikt wordt, zijn tijdens het huwelijk vaak diamanten of gouden ringen aan de beurt. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een trouwring en een verlovingsring?

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo