Verschillende soorten motorolie - Artikel Post - Artikel Marketing

Verschillende soorten motorolie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 138 | Aantal woorden: 351 | Datum: | 0 commentaar

Het gebruik van motorolie wordt vaak nog onderschat. Het blijft vaak bij af en toe de olie peilen en daarmee is alles ook wel gedaan. Toch is de keuze voor de soort olie heel belangrijk. Motorolie kan namelijk de levensduur en de prestaties van je voertuig bepalen. Een goede motorolie kiezen is nog niet zo gemakkelijk. Er moet een keuze gemaakt worden uit de viscositeit en de soort olie je gaat gebruikten. 

Wat is viscositeit

Wanneer we het over motorolie en viscositeit hebben, dan wordt daar de dikte van de motorolie bedoeld. Een motorolie met een lage viscositeit is een dunne motorolie en een motorolie met een hoge viscositeit is een dikke motorolie. De SAE (Society of Automotive Engineers) heeft hiervoor een internationale norm ingesteld. Hierbij wordt de temperatuur vastgelegd bij zowel hoge en lage temperaturen, zoals bijvoorbeeld 15W40. Hoe lager het eerste nummer, des te vloeibaarder de olie bij lage temperaturen. Hoe hoger het tweede nummer, des dikker blijft de olie bij hogere temperaturen. 

Soorten motorolie

De ene motorolie is de andere niet, hoewel dit vaak niet op het eerste gezicht valt te bepalen. Standaard is de minerale olie. Dit is natuurlijke aardolie dat is geraffineerd en waaruit dan een vloeibare en bruikbare motorolie ontstaat. Dit is de traditionele olie. Toch wordt synthetische motorolie ook veel populairder. Synthetische motorolie heeft tal van voordelen, die de eigenschappen van minerale motorolie overtreffen. Synthetische olie is veel schoner en milieuvriendelijker, doordat alle schadelijke stoffen met de conventionele manier van raffineren niet verwijderd kunnen worden. Bij synthetische motorolie kan dit wel. Daardoor blijft de motor door het gebruik van synthetische motorolie ook veel langer schoon en smeert de olie veel beter bij hogere en lagere temperaturen. 
Over de Auteur

Oliehandel.nl is uitgegroeid van hobby webshop tot een van de grootste merkonafhankelijke leveranciers online  van verschillende smeermiddelen en onderhoudsproducten van diverse merken: van Eurol, Shell, Castrol tot ons eigen merk DCO. Ook vindt u exclusievere merken zoals Penrite, JLM, S100 & Motorex.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[119 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[118 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[111 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo