Voordelen van een open workspace - Artikelpost

Voordelen van een open workspace

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 424 | Aantal woorden: 1075 | Datum: | 0 commentaar

Steeds meer kantoorruimtes verlenen zich als open workspaces. Voor zowel de werkgever als werknemer heeft dit vele voordelen, maar je moet er wel een aantal aanpassingen voor verrichten. In dit artikel lees je wat het een open workspace is en waarom het zo fijn kan zijn. En, hoe je er voor zorgt dat het werkbaar is. Lees gauw verder!

Wat is een open workspace?

Een open workspace is een kantoorruimte waar geen aparte ruimtes of cubicles zijn. Meestal bestaat de ruimte uit een aantal lange, grote bureautafels met geen schotten of aparte plekken om te zitten. Het idee is dat je dus overal kunt gaan zitten en geen vaste werkplek hebt. 

Wat zijn de voordelen?

Er zijn meerdere redenen dat bedrijven hun personeel in dit soort ruimtes laat werken. Hieronder vind je een overzicht met de beste voordelen van open workspaces!

Overal meteen kunnen werken

Omdat veel mensen in het bedrijfsleven tegenwoordig met laptops werken, is een vast bureau met een vaste computer vaak niet meer nodig. Je kunt dus overal gelijk aan de slag, door simpelweg je laptop open te klappen. Als je het kantoor van lockers voorziet, hoeven de werknemers ook nog eens niks mee te nemen van en naar werk. Je kunt altijd alles op werk laten en meteen aan de slag! 

Meer dynamiek

Door geen vaste plekken te hebben zit je ook niet steeds op hetzelfde eilandje, naast de zelfde collega’s. Het voordeel? Er ontstaat meer dynamiek onder het personeel en je leert iedereen beter kennen. Ook krijg je zo iets meer zicht op wat iedereen de heel dag doet en zorgt de dynamiek voor meer energie, en minder sleur. 

Het bespaart kosten

Je hoeft geen moeite meer te steken in gepersonaliseerde kantoorruimtes. Nieuw personeel kan ik zich gelijk mengen in de zogeheten “kantoortuin” en alles is efficiënter, eenvoudiger en werkbaarder. 

Iedereen mag overal zitten

We noemde het al even, maar een groot voordeel is dat je niet altijd op dezelfde plek hoeft te zitten. Vaak is de ene plek fijner dan de ander, en daar kan onderling op de werkvloer wel eens onenigheid over ontstaan. Wil je mooier uitzicht, meer ruimte, of meer privacy? Met een open workspace dien je steeds ergens anders te gaan zitten en is het dus eerlijk oversteken betreft de plekken met meer voordelen als een mooi uitzicht. Iedereen krijgt dus evenveel kans op een fijne werkplek! Dit helpt ook voor een arbeidscultuur voor bedrijven die een horizontale structuur willen hanteren. 

Zijn er ook nadelen?

Veel mensen vinden het een aangename, dynamische manier van werken. Toch zijn er ook een aantal nadelen. Het begrip kantoortuin duidt dat mooi aan. het is vaak wat rumoeriger, omdat iedereen wel eens overlegd of een praatje met de buurman maakt. Omdat alles is één open ruimte is zorgt dat voor meer geluidsoverlast dan in een aparte kantoorruimte. Onze tip? Schaf een paar noise cancelling headphones aan. Zo heb je nooit meer last van geluiden om je heen en kun je je ook in een open workspace altijd goed concentreren!Over de Auteur

Niels schrijft graag over workspaces

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo