Voordelen van warehousing - Artikelpost

Voordelen van warehousing

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 224 | Aantal woorden: 1059 | Datum: | 0 commentaar

Waar staat de term warehousing voor? Wat zijn de voordelen van warehousing, wat kun je opslaan op een warehouse locatie en voor wie is dit precies interessant? Dat lees je in dit artikel. Ook wordt er kort benoemd welke andere diensten vaak in combinatie met warehousing worden aangeboden.

Warehousing, wat is dat?
De Engelse term warehousing wordt binnen de logistieke sector veel gebruikt. Daarbuiten is deze benaming minder bekend. Warehousing komt van het Engelse woord warehouse, wat magazijn of opslagplaats betekent. Warehousing duidt op het opslaan van producten die op een later moment verkocht of gedistribueerd gaan worden. Sommige bedrijven beschikken zelf over een warehouse maar je kunt opslagruimte in een warehouse ook huren via een externe partij.

Externe opslag
Warehousing is aantrekkelijk is voor allerlei verschillende ondernemers. Producten extern opslaan betekent dat het bedrijf zelf minder opslagruimte op de eigen locatie nodig heeft. Hierdoor kan er bespaard worden op huisvestingskosten maar ook op personeelskosten. Er hoeven zo geen eigen medewerkers ingezet te worden voor het opslaan van producten, het orderpicken en eventueel het verdere transport. Er zijn dan ook uiteenlopende bedrijven die kiezen voor warehousing, van fabrikanten en groothandels tot exporteurs en retailers.

Combinatie diensten
Uit bovenstaande informatie kun je al een beetje opmaken dat bedrijven die warehousing aanbieden vaak meer diensten kunnen leveren dan enkel het opslaan van goederen. Afhankelijk van de specifieke aanbieder kunnen andere mogelijke diensten zijn: voorraadbeheer, sortering, bemonstering en het verpakken of insealen van producten. Sommige opslagplaatsen bieden de mogelijkheid om goederen onder douanetoezicht op te slaan. Verder zijn er vaak combinaties met transport mogelijk. Dit geldt voor transport binnen Nederland maar ook naar andere gebieden in de Europese Unie. 

Waar vind je deze opslagplaatsen?
Grote opslagplaatsen waar warehousing aangeboden wordt zijn vaak te vinden op centrale locaties. Helemaal als de opslagdienst ook combinaties met transport aanbiedt. Je kunt hierbij denken aan centraal gelegen plaatsen in het land of aan plekken die specifiek een snelle toegang hebben tot havens en vliegvelden voor transport naar het buitenland.

Wat kun je laten opslaan?
In een warehouse kunnen heel diverse goederen worden opgeslagen voor de korte of langere termijn. Dit kunnen onder meer verpakkingsmaterialen, grondstoffen of bijvoorbeeld voedingsmiddelen zijn. Ook product voorraden van webshops of winkelfilialen kunnen in een warehouse opgeslagen worden. Voor temperatuurgevoelige producten is er gekoelde opslag mogelijk. Als ondernemer heb je meestal online inzage in de actuele voorraad op de warehouse locatie, omdat de producten geregistreerd worden via een warehouse management systeem. 

Over de Auteur

Eigenaar van een warehouse en praat dan ook graag met liefde over zijn vakgebied.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[373 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[170 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo