FB pix Vormen van diamanten ringen - Artikelpost

Vormen van diamanten ringen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1309 | Aantal woorden: 933 | Datum: | 0 commentaar

 

Je kunt alles zelf samenstellen als je op zoek ben naar een diamanten ring. Dat doe je door middel van de vier c’s. Die bepalen de cut (het slijpsel), de clarity (de helderheid), de carat weight (het karaatgewicht) en uiteraard de kleur. Maar de shape, uiteraard de vorm, is ook van levensbelang. Want een lelijke vorm is een lelijke diamant!

 

Verlovingsringen met diamanten

Verlovingsringen en diamanten zijn eigenlijk moeilijk van elkaar los te koppelen. Denk vooral eens aan een willekeurige serie of romantische film waarin iemand (vaak een vrouwmens) ten huwelijk wordt gevraagd. Los van of mevrouw de ring (en dan met name de diamant) wel groot genoeg vindt, etaleert de aanstaande bruid haar grote ‘rock’ graag aan iedereen die het (of niet) interessant vindt. De vraag is of deze dames wel weten om wat voor diamant het eigenlijk gaat. De vorm bijvoorbeeld… hoe heette die ook alweer?

 

Populaire vormen van diamanten

Een van de populairste diamantvormen is de shape (vorm dus) Round. Dit is inderdaad een ronde steen, althans: als je hem vanaf boven bekijkt. De namen van de shapes voor diamanten zijn namelijk lekker simpel gebaseerd op hoe ze er vanaf boven uitzien. De platte delen van de diamant heten facetten en hierdoor komt het licht naar binnen. Deze lichtval weerkaatst en daardoor krijgt de diamant een fonkel. Bij de Round kun je veel andere keuzes zelf bepalen (kleur, helderheid) die bij sommige andere vormen bij diamanten ringen minder makkelijk beïnvloedbaar zijn. Een andere zeer populaire vorm is de Princess. Deze vorm lijkt van bovenaf vierkant.

 

Diamanten en settings

Behalve de 4 C’s (die de waarde en het uiterlijk van de diamant bepalen) en de s van Shape (vorm) is de setting ook typerend voor een diamanten ring. De setting is het gedeelte van de ring waar de diamant in wordt geplaatst. Eigenlijk een soort houdertje dus, dat op de ring zit. Vaak bestaat de setting uit een aantal pootjes dat de steen als het ware vasthoudt. De klassieker is vier pootjes, de zogeheten Classic Four Claw Setting. Maar het aantal pootjes kan natuurlijk verschillen, dat hangt namelijk ook af van wat voor soort diamant er in gaat komen. En wat voor vorm, dat is dus ook erg belangrijk! Sommige diamanten passen namelijk niet in sommige settings.

 

De verschillende vormen van diamanten

- Asscher: Deze vorm is een combinatie van de Emerald (een groot plat facet) en de Princess. Net geen vierkante diamant, maar ook zeker geen ronde of ovale steen. 

- Marquise: Net geen ronde steen, maar ook geen ovaal. 

- Emerald: Een soort vierkante vorm met trapsgewijze, grote platte bovenkant.

- Radiant: Ongeveer dezelfde vorm als de Emerald, maar de hoeken zijn bewerkt. 

- Cushion: Een kussentjesvorm met ronde hoeken en grote facetten. 

- Pear: De peervormige, druppelachtige diamant laat een vinger lang en dunner lijken 

- Oval: De ovalen vorm laat (net als de Marquise en Pear) een vinger langer lijken. Ovaal lijkt rond. 

- Heart: De vorm van de liefde is natuurlijk een hart. Verlovingsringen met een hartvormige diamant zijn natuurlijk een uitstekende start van een prachtige toekomst samen.Over de Auteur

De zoektocht naar diamanten ringen hoeft echt niet zo moeilijk te zijn. Het hangt puur af van jouw eigen smaak, en dan met name die van je verloofde. Verder moet je rekening houden met een paar belangrijke factoren.

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo