Waar kan ik terecht voor het inwinnen van juridisch advies? - Artikelpost

Waar kan ik terecht voor het inwinnen van juridisch advies?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 321 | Aantal woorden: 445 | Datum: | 0 commentaar

Hè, wat vervelend. Je hebt een juridisch probleem en komt er zelf niet uit. Je bent onterecht ontslagen, zit middenin een echtscheiding of komt in de knoei met schulden. In dat geval kan het verstandig zijn om een jurist in de arm te nemen. Maar op welke plekken in Nederland kun je makkelijk juridisch advies inwinnen? In deze blog vertellen wij je meer.

juridisch advies

Het Juridisch Loket

Heb je een “simpele” juridische vraag? Kijk dan eerst op de website van Het Juridisch Loket. Hier vind je informatie en advies over uiteenlopende juridische onderwerpen. Daarnaast kun je - tegen betaling - telefonisch contact met ze opnemen. In het geval van een laag inkomen kun je ook bij ze langskomen tijdens het gratis inloopspreekuur.

ConsuWijzer of Consumentenbond

Ook als consument kan jou onrecht worden aangedaan. Denk aan een onterechte rekening of een abonnement die je niet mag stopzetten. In dat geval kun je terecht bij ConsuWijzer of de Consumentenbond. Via telefoon, mail of brief voorzien juristen jou van op maat gemaakt advies. Bij de Consumentenbond vind je daarnaast ook voorbeeldbrieven die je gerust kunt gebruiken.

Een rechts- of wetswinkel

In veel gemeenten kun je ook terecht voor gratis advies bij juridische problemen. Dit kan bij sociaal raadslieden en rechts- of wetswinkels. Om de kosten laag te houden, wordt er in de laatste twee gevallen gebruik gemaakt van vrijwilligers. Vaak zijn dit rechtenstudenten.

Een juridisch adviesbureau

Is jouw vraagstuk complex van aard of wil je zo snel mogelijk resultaat? Dan kun je altijd bij een juridisch adviesbureau in Zwolle aankloppen. Hier werken juristen die veelal zijn gespecialiseerd in één of meerdere rechtsgebieden. Door hun expertise kunnen zij jou doelgericht helpen met een specifiek probleem. Denk bijvoorbeeld aan kwesties binnen erfrecht, agrarisch recht of ondernemingsrecht.

Online Rechtwijzer

Zoals je hierboven kunt lezen zijn er veel plekken in Nederland waar je met een juridisch probleem terecht kunt. Weet je echter niet zo goed bij welke instantie je moet aankloppen? Vul dan de vragen van de Rechtwijzer in. Deze website geeft antwoord op de vraag waar je hulp kunt krijgen en wat je het beste kunt doen.Over de Auteur

Expert op het gebied van juridische kwesties

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo