Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een horeca keuken? - Artikelpost

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een horeca keuken?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 132 | Aantal woorden: 918 | Datum: | 0 commentaar

Je gaat je eigen onderneming starten, dit is al spannend genoeg. Het is daarom extra belangrijk om alles zo goed mogelijk te doen in een keer. Wanneer je een horecazaak opent, zal er ook een keuken moeten komen. Hier zitten vaak een paar haken en ogen aan, hieronder zullen we je een aantal tips geven om dit zo goed mogelijk te doen. Ook veranderen er nog een aantal andere zaken in het jaar 2020 voor de horeca ondernemer.

 

Hoe richt je de ruimte in?

Allereerst zal er gekeken moeten worden waarvoor de keuken gaat dienen. Gaat het om een restaurant, lunchroom of misschien een fastfood restaurant. Elke horeca keuken heeft een andere inrichting en apparatuur nodig. Het is belang dat horeca apparatuur van goede kwaliteit is, op de langer termijn heb je hier profijt van. Daarnaast is het belangrijk dat de ruimte zo goed mogelijk wordt benut, het is zonde als er ruimte verloren gaat. Als het duidelijk is waarvoor de keuken gaat dienen, is het belangrijk om te kijken waar alle apparatuur geplaatst moet worden.

 

Wet- en regelgeving voor een horeca keuken

Het is belangrijk dat een horeca aan alle wet- en regelgeving voldoet, hiermee voorkom je eventuele boetes als er een inspectie langskomt. Er zijn veel voorwaarden wat betreft hygiëne, het is belangrijk dat alle gerechten hygiënisch worden bereid en opgeslagen in de juiste apparatuur. Om de keuken zo schoon mogelijk te houden, is het verstandig om te kiezen voor materialen die makkelijk zijn schoon te maken. Er zal ook geregeld voedsel op de grond vallen en daarom is het ook verstandig om een vloer te kiezen die ondoordringbaar en niet-absorberend is. Ook voorkomt dit condens- en schimmelvorming. Ook moeten er voldoende handwas gelegenheden, ventilatie of afzuig voorzieningen zijn.

 

Wat is belangrijk als horeca ondernemer?

In het jaar 2020 verandert er een hoop voor de horeca ondernemer. Zo gaat er een nieuwe cao in en die heeft een minimale looptijd van een jaar. Het is belangrijk goed op de hoogte te zijn van de veranderingen en deze vervolgens ook toe te passen in de dagelijkse werkzaamheden. Een andere grote verandering die in het jaar 2020 plaatsvindt is de volledige afschaffing van roken in horecagelegenheden. Rookruimtes zijn daarmee verleden tijd. In de eerste paar maanden krijgen ondernemers nog geen boete, maar vanaf 1 april krijgen ondernemers wel een boete als de rookruimte nog in gebruik is. In eerste instantie zal er een boete van 600 euro worden opgelegd, elke boete daarna verdubbeld met een maximum van 4500 euro.

Het is een ware trend onder de consumenten; vega of vegan eten. Het is dus ook de zaak om als horeca ondernemer gehoor aan te geven en dit soort gerechten op het menu te zetten. Daarnaast is de consument ook steeds bewuster met eten bezig en hier kan ook goed ingespeeld worden als horeca ondernemer, door een aantal gezonde opties aan te bieden.

Hopelijk helpen deze tips je om de juiste apparatuur aan te schaffen in je horeca keuken en dat je daarnaast ook weer op de hoogte bent van de veranderingen op de markt.Over de Auteur

Een particu;lier die graag informatie deelt over bepaalde onderwerpen 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo