Waarom waterontharder belangrijk zijn - Artikelpost

Waarom waterontharder belangrijk zijn

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 136 | Aantal woorden: 842 | Datum: | 0 commentaar

Tegenwoordig is een waterontharder een goed apparaat dat ervoor zorgt dat het water uit jouw leiding zachter wordt. Vooral kalk wordt hierbij uit het water verwijderd. Er zijn momenteel erg veel verschillende soorten en merken die waterontharders aanbieden. Er worden een hoop verschillende technieken gebruikt om magnesium en calcium uit het water te halen. De meest recente technieken zijn zelfs zo ideaal dat ze zonder enige middelen, dus zonder zout, stroom en geluid al maximaal werken. Als je water van een zo goed mogelijke kwaliteit wilt, kun je een waterontharder kopen

De betekenis van waterhardheid

Met waterhardheid bedoel men, de hardheid van de kalk dat er in het water zit. Doordat er mineralen en calcium in ons drinkwater zit, ontstaat er kalk in het water. De hoeveelheid kalk dat er in het water zit, bepaald de hardheid van het water, hoe meer kalk hoe harder. In Nederland is het zo dat elke gemeente zijn eigen hoeveelheid kalk in het drinkwater heeft zitten. Over het algemeen is het drinkwater in Nederland wel erg schoon, maar om toch alle kalk uit het water te verwijderen, zijn er dus waterontharders. 

Kalk kan erg schadelijk zijn voor bepaalde producten

Het is een feit dat je zonder waterontharder weinig kunt doen tegen de kalk in jouw leidingen. Het is zelfs mogelijk dat je leidingen verstopt komen te zitten door de kalk. Ook is het zo dat er apparaten, zoals je CV of je wasmachine en vaatwasser, kapot kunnen gaan door kalk. Ze gaan er zeker minder goed door functioneren, met als gevolg een hogere energierekening. Doordat niemand hier op zit te wachten, is het aanschaffen van een waterontharder helemaal geen slecht idee. Je hebt ook vast weleens te maken gehad met kalk op de badkamer. Het komt veel voor op de vloer in de douche of tussen de voegen en wanden. Kalkaanslag kom ook voor in afvoeren, toiletreservoir, in de douchecabine en aan de binnenkant van kranen en douchekoppen. Het nadeel van aan kalk is dat het meer vuil aantrekt en dat het zich kan hechten aan andere kalkaanslag. Het is dus een probleem dat steeds erger zal worden. Met veel schoonmaakmiddelen kun je het ergste van de kalk verwijderen, maar het ergste is iets wat meestal niet weg gaat. Hierom is het van belang om het probleem bij de bron aan te pakken en dat kan door een waterontharder aan te schaffen.
Fysieke schade door hard water

 

Ook voor jou als persoon is kalk slecht. Je kunt het vaak merken als je te maken hebt met hard water. Bij hard water gebruik je vaak meer zeep dan bij zacht water. Ook wasmiddel is iets wat je meer gaat gebruiken. Dit kost dus ook meer geld. Tot slot kan hard water ervoor zorgen dat je huid uitdroogt. Een uitgedroogde huid kan bij specifieke huidaandoeningen een extreem verslechterend effect hebben. Dus hard water is ook slecht voor je fysieke gezondheid. Kortom, zorg er dus voor dat je zo veel mogelijk kalk uit het water kunt filteren.


Over de Auteur

Ellen is content schrijver voor diverse onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo