FB pix Wachtwoord beleid op het werk - Artikelpost

Wachtwoord beleid op het werk

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 590 | Aantal woorden: 460 | Datum: | 0 commentaar

Hoe vaak hoor je het tegenwoordig niet dat bijvoorbeeld examenvragen zijn gestolen of een hackaanval in het algemeen is geweest. Vooral bij bijvoorbeeld onderwijsinstellingen komt dit door een slecht wachtwoord beleid. Of beter nog: het niet hebben van een wachtwoord beleid.

 

Slecht wachtwoord beleid

Bij een matig wachtwoord beleid kun je denken aan wachtwoorden die op een papiertje of in een notitieblok worden opgeschreven. Gewoon, omdat dat gemakkelijk te onthouden is en je je verder geen zorgen hoeft te maken over het feit dat je je wachtwoord wellicht vergeet. Niets is echter zo kwetsbaar voor je ICT beveiliging dan een zwak wachtwoord beleid. Grote kans ook dat persoon X hetzelfde wachtwoord voor meerdere sites gebruikt. Dit maakt je bedrijf extra kwetsbaar, omdat een kwaadwillende zo gemakkelijk toegang heeft tot je netwerk. Je zult het misschien niet geloven, maar er zijn ook mensen die hun wachtwoorden door de gangen schreeuwen. Als bijvoorbeeld een collega even wil inloggen onder iemand naam.

 

Om het wachtwoord beleid in je bedrijf te verbeteren, kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat jij en je collega's een password manager gebruiken.

 

Password Manager

Er zijn verschillende password managers die je kunt gebruiken. Een password manager zorgt ervoor dat al uw wachtwoorden centraal beheerd en aangemaakt worden. Je hoeft zelf dus geen wachtwoorden meer te onthouden. Ideaal, want zo kun je ze niet vergeten of verliezen. De wachtwoorden die met een password manager worden aangemaakt, zijn van een hoog beveiligingsniveau. De kans op inbraak door middel van een wachtwoord wordt daardoor kleiner. Dat heeft weer een positieve invloed op de beveiliging van de ICT omgeving.

 

Zwakke/goede wachtwoorden

Als je liever zelf je wachtwoorden bijhoudt en geen password manager wilt gebruiken, gebruik dan sterke wachtwoorden voor de sites waarop je inlogt. Verzin een lang wachtwoord, bijvoorbeeld een hele zin, met hierin nog een aantal speciale karakters en cijfers. Dergelijke wachtwoorden zijn gemakkelijk te onthouden voor jezelf en moeilijker te kraken.  



Over de Auteur

Schrijft artikelen over ICT security en alles wat hier mee te maken heeft. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo