FB pix Wasmachine kopen, waar moet je op letten? - Artikelpost

Wasmachine kopen, waar moet je op letten?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2059 | Aantal woorden: 561 | Datum: | 0 commentaar

Een wasmachine kopen lijkt tegenwoordig heel gemakkelijk. Op internet zijn er voldoende aanbieders die veel verschillende wasmachines aanbieden, zoals Wehkamp, BCC en BobShop, maar hoe weet je nu welke je moet aanschaffen? Hierbij enkele tips om de verschillende merken, typen en maten te vergelijken voordat je daadwerkelijk overgaat tot een koop.

1. Waar wil je hem plaatsen?
Je moet natuurlijk wel voldoende ruimte hebben om je nieuwe wasmachine te plaatsen. Wil je hem in de bijkeuken zetten, zorg dan dat je minimaal 60cm reserveert voor je nieuwe aankoop. De meeste wasmachines zijn namelijk 50 tot 60 centimeter breed en diep, en zo'n 80 tot 90 centimeter hoog. Hou de beschikbare ruimte in je achterhoofd als je een wasmachine uit aan het zoeken bent. Bovendien moet de ruimte natuurlijk beschikken over een kraan, waterafvoer en elektriciteit. Vergeet ten slotte niet dat een wasmachine, ook de nieuwere modellen, toch veel geluid kunnen maken. Wil je 's nachts of 's avonds wassen om gebruik te maken van eventuele lagere electriciteits kosten, zet de wasmachine dan niet in de buurt van bijvoorbeeld een kinderkamer.

2. Boven of voorlader?
Ze komen niet veel meer voor, maar er zijn nog wasmachines waarbij de opening boven zit, in plaats van voor. Een dergelijke wasmachine noemen we een bovenlader. Deze heeft enkele nadelen ten opzichte van een voorlader, namelijk dat een bovenlader meer water gebruikt, en het niet mogelijk is om de ruimte hierboven nog te gebruiken voor bijvoorbeeld een wasdroger. Let er wel op dat een wasmachine dan geschikt is voor onderbouw. Dit betekent dat er een wasdroger op geplaatst kan worden.

3. Hoeveel wil je wassen?
Een groot gezin heeft meer was dan iemand die alleen woont. Denk hier aan bij de keuze van een machine, want de beplantingscapactitieit van wasmachines kan varieren tussen de 4,5kg en 10kg. Normaal gesproken is voor een tweepersoonshuishouden een capaciteit van 6kg voldoende.

4. Hoeveel energie verbruikt de machine?
Je wasmachine is één van de meest energieslurpende apparaten in je huis. Gelukkig worden wasmachines steeds zuiniger, waardoor je geld kunt besparen en kunt letten op het milieu. Het energieverbuik wordt bij wasmachines aangegeven via een energielabel. Hierbij is A het zuinigst en G het minst zuinigst. Gelukkig zijn er van die laatste categorie nog maar weinig te koop, maar je kunt in veel winkels wel kiezen tussen een A, B en C label.

5. Wat is het toerental?

Het toerental van de wasmachine geeft aan hoeveel toeren per minuut er worden gemaakt. Hierbij kun je kiezen tussen 1000, 1200, 1400 en 1600, waarbij de laatste zorgt voor een drogere was. Bij de meeste wasmachines kun je het toerental zelf wijzigen, maar let er wel op wat de hoogste mogelijke toerental is.

Bronnen:
http://www.wasmachine.nl/pagina/wasmachine_kopen.html
http://www.tips-informatie.nl/wasmachine-kopen.php
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wasmachine
http://www.vergelijk.nl/info/product_wasmachine_algemeen/

Over de Auteur

Sander Corstius is werkzaam op de Communicatie afdeling van Bobshop, een webshop met elektronische apparaten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo