FB pix Wat is een SOG-certificaat? - Artikelpost

Wat is een SOG-certificaat?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 8050 | Aantal woorden: 414 | Datum: | 0 commentaar

Een SOG-certificaat is een certificaat die aangeeft dat je een SOG examen afgelegd en behaald hebt. Er bestaan acht SOG examens die iemand af kan leggen, wanneer een persoon één van deze afgelegd heeft en gehaald heeft dan kan hij door middel van het certificaat aangeven dat hij of zij op een veilige manier kan werken in een situatie met verhoogd risico. Het examen bestaat uit de volgende onderdelen: Werken met een hoogwerker, vorkheftruck, onafhankelijke adembescherming en als buitenwacht. Daarnaast wordt ook een examen gasmeten afgenomen en werken aan flensverbindingen, hieruit kan je kiezen of je het volgens protocool wilt doen of volgens protocool met torque- en tensioning-apparatuur.

Een VCA examen

Een VCA examen staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Een dienstverlenend bedrijf moet VCA gecertificeerd zijn zodat ze veiliger werker waardoor er op de werkplek minder ongevallen plaats vinden. Een VCA examen kan je als bedrijf laten afnemen bij je werknemers maar ook individueel. Een ZZP’er of Operationeel leidinggevende bij een aannemer dient in bezit te zijn van het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA, dit wordt ook wel VOL VCA genoemd. Een VCA diploma is maximaal tien jaar geldig, wanneer je dit wilt verlengen dien je het examen opnieuw te maken.

Waar kan ik deze certificaten krijgen?

 

Je kan deze certificaten krijgen door examens te doen bij bedrijven die gecertificeerde examenleiders in dienst hebben. Deze personen zijn gecertificeerd in het afnemen van de desbetreffende examens en zijn dan ook de enige die deze officieel af mogen nemen. Voor het nemen van lessen kan je bij een exameninstituut of bureau terecht die hierin gespecialiseerd zijn, zij bieden meestal ook het nodige lesmateriaal aan die je kan gebruiken bij het leren en het voorbereiden voor het examen dat je wilt nemen. Wil je je graag inschrijven voor een VCA examen of een SOG examen, dan kun je terecht bij Exameninstituut.nl. Je kunt je hier heel eenvoudig inschrijven en je kan ook een cursus krijgen om zo meer informatie op de doen over het veilig werken. Over de Auteur

ik vind het leuk om over verschillende onderwerpen te schrijven en ik hou van uitdagingen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo