wat is het EQ? - Artikelpost

wat is het EQ?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 664 | Aantal woorden: 836 | Datum: | 0 commentaar

EQ staat eigenlijk voor Emotionele Intelligentie Quotiënt . Net als het intelligentie quotiënt , ofwel IQ, is het EQ meer gericht op de emotionele kant van de mens. Echter, er is veel discussie rond de legitimiteit van een definitie van emotionele intelligentie quotiënt , in de eerste plaats omdat er geen standaard waarmee het kan worden gemeten.

 

Het onderzoek naar het EQ begon met psycholoog Peter Salovey en John Mayer van de Universiteit in New Hampshire in de late jaren 1980. EQ is een concept dat erg populair werd gemaakt door Daniel Goleman, een andere gerespecteerde psycholoog, die al vele boeken geschreven heeft over het onderwerp. 

 

Veel bedrijven maken gebruik van EQ testen om hun werknemers testen en daardoor vast te stellen wat hun emotionele reactie is in verschillende situaties. Terwijl de meeste bedrijven EQ testen gebruiken, wordt beweert dat iemands EQ kan worden gewijzigd of verhoogd. De vraag blijft of emotionele intelligentie aangeboren is of dat het kan worden verhoogd.

 

Over het algemeen wordt er gezegd dat mensen met een hoog EQ meer kans hebben op succes. Momenteel zijn er studies aan de gang om uit te zoeken over de mogelijke effecten van een hoog EQ. Kan een persoon beter presteren onder druk, kan die conflicten beter op lossen en in het algemeen beter omgaan met uitdagingen?

 

Een EQ test kan inzicht geven in de persoonlijkheid van een persoon en de psychologische make-up, maar het ontdekken van de ware betekenis van EQ en de impact op het leven van een persoon en sociale prestaties kan nog jaren duren en zullen we vele studies verder zijn.

 

Momenteel zijn er al meerdere definities van het EQ, welke te lezen zijn in het volgende artikel: EQ (klik op de link om de website te openen). Definities die steeds verbeterd worden door nieuwe psychologen. Is EQ hedendaags al goed te testen? Wat is het EQ? Meer informatie staat te lezen in het artikel.Over de Auteur

Meer informatie over dit onderwerp of over andere onderwerpen, zoals hoogbegaafdheid, onderpresteren, IQ en vele andere onderwerpen zijn te lezen op www.zobegaafd.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo