Wat is zakelijke energie? - Artikelpost

Wat is zakelijke energie?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 497 | Aantal woorden: 434 | Datum: | 0 commentaar

De meeste huishoudens hebben er wel mee te maken. Bijna alles in eigen huis is verbonden met energie. Toch ben je vaak niet alleen thuis een energieverbruiker, maar ook op stap of in het bedrijf. Een particulier energiecontract moet dan snel plaatsmaken voor een zakelijk contract. Bedrijven en zelfs zzp'ers kunnen dan gebruik maken van zakelijke energie. Maar wat is zakelijke energie nou precies?

Werknemers in de wat grotere bedrijven, middelgrote- en kleine bedrijven en dus eveneens zelfstandige ondernemers kunnen kiezen voor dit type energie. Waarom? Bedrijven of ondernemers zouden vaker een hogere krachtstroom moeten gebruiken als er veel zware apparaten worden ingezet. Die apparaten vreten simpelweg een heleboel meer stroom. Het spanningsniveau gaat bij zakelijke energie al gauw tot 400 Volt. Dat in tegenstelling tot particuliere energie die vaak niet meer dan de 230 Volt kan aantikken.

Zakelijke energie is verder handig omdat er veel voordelen verbonden zijn bij het sluiten van dergelijke energiecontracten. Wat te denken van de besparing op de energiekosten? En ook welkomst kortingen en voordelige stroom- en gastarieven komen al snel aan bod bij de overstap naar zakelijke energie. Dat is natuurlijk zeker niet verkeerd. Als er puur wordt gekeken naar de stroom, kan er het volgende geconstateerd worden. De stroom gaat bij zakelijke energie bijvoorbeeld bij kleinverbruikers van 3 x 25A (ampère) tot de gebruikers met grootzakelijke energie van 3 x 80A en hoger. De aansluiting gaat bij particuliere huishoudens vaak tot 3 x 25A. Dat is dus nogal een verschil. Dat verschil kan zich soms uiten in duizenden euro's op jaarbasis.

Goed, er zijn ook op dit gebied weer veel verschillende bedrijven op de markt die dit type energie aanbieden. Ondernemers in het MKB (midden- en kleinbedrijf) als zzp’ers zouden bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van Gazprom Energy. Dit bedrijf is het grootste bedrijf uit Rusland en is het grootste aardgasbedrijf ter wereld. Naast particuliere energie, bieden ze ook zakelijke energie aan. Het bedrijf begrijpt, zoals het op de eigen website aangeeft, maar al te goed dat de mkb-ondernemer zich vooral bezig wil houden met ondernemen en zich niet druk wil maken om bepaalde energiezaken. Gazprom Energy wil daarom de zorgen wegnemen en voornamelijk betrouwbare energie aanbieden. Het moet allemaal immers snel, simpel en duidelijk. Daar is iedereen en vooral de mkb-ondernemer of zzp’er gebaat bij.Over de Auteur

Sanne Vermuelen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo