Wat kan een uitvaartverzorger voor u betekenen? - Artikelpost

Wat kan een uitvaartverzorger voor u betekenen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 252 | Aantal woorden: 834 | Datum: | 0 commentaar

Als er iemand komt te overlijden, dan kunnen we ons voorstellen dat er veel op u afkomt. Gelukkig zijn er mensen die u uitstekend kunnen begeleiden door alle praktische zaken die geregeld moeten worden. Dit zijn uitvaartverzorgers. Zij nemen de tijd om u door alle beslissingen te leiden, die komen kijken bij het afscheid van een dierbare.
Wanneer er iemand in uw omgeving overlijdt, is het gebruikelijk dat er een uitvaartverzorger naar u toe komt. Er volgt een gesprek, waarin de eerste belangrijke zaken worden afgesproken. Waar wordt de overledene opgebaard? Wil de overledene worden gecremeerd of had diegene een begrafenis gewenst? De uitvaartverzorger neem écht de tijd om rustig met u door alle zaken heen te gaan.


Nauw contact

Wanneer u dat wenst, kan een uitvaartverzorger erg veel voor u uit handen nemen. Mensen met dit beroep weten wat er allemaal moet gebeuren en welke opties er allemaal zijn om uit te kiezen. Daarnaast dient diegene ook als aanspreekpunt voor vragen. Samen met de uitvaartverzorger gaat u bezig met het inrichten van een bijzonder afscheid. De wensen van uw geliefde worden doorgenomen en gerealiseerd en alle zaken worden geregeld. Het is goed voor te stellen dat u in deze tijd nogal veel aan het hoofd heeft en dat u het zwaar heeft met het rouwproces, daarom is het echt belangrijk dat de uitvaartverzorger aanvoelt op welke vlakken u ontzorgd wil en kan worden. 


Woont u bijvoorbeeld in de omgeving van Nieuwegein, vraag dan eens naar de mogelijkheden bij uitvaartcentrum Nieuwegein en kom er achter wat ze voor u kunnen betekenen.


Afspraken

Nadat de gesprekken zijn gevoerd en de wensen zijn doorgenomen, zorgt een uitvaartverzorger voor een kostenplaatje. Zo komt u naderhand niet voor verassingen te staan. Ook zal de uitvaartverzorger een draaiboek voor u vullen en met u doornemen. Op deze manier zorgen ze ervoor dat u deze dag echt kan beleven zoals u dat wenst en dat u in alle rust afscheid kan nemen van uw geliefde.


Nazorg

Het is gebruikelijk dat de uitvaartverzorger een kleine maand na de uitvaart nog eens contact met u opneemt om te horen hoe het met u gaat en om terug te blikken op de ceremonie. Is alles volgens wens verlopen? Wil u nog kaarten versturen waarop u uw dank aan de aanwezigen betuigd? Ook met dat soort zaken staan ze voor u klaar. Overweegt u een crematie in Gouda en bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw omgeving. Neem dan gerust eens contact op met een uitvaartcentrum in de buurt.

 

Over de Auteur

De auteur wenst iedereen een waardig afscheid toe. Daarom helpt hij mensen bij het goed organiseren van hun uitvaart. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[373 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[170 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo