Wat moet ik met Oud ijzer - Artikel Post - Artikel Marketing

Wat moet ik met Oud ijzer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Erik101
Gezien: 494 | Aantal woorden: 963 | Datum: Fri, 18 Oct 2013 | 0 commentaar

Heeft u in de garage of schuur een emmertje of krat staan met oude metalen zoals ijzer, lood en koper?

 

Oud ijzer wordt wereldwijd gerecycled. Oude metalen kunnen namelijk heel goed dienen als grondstof voor een nieuw product. Ook in Nederland gebeurt dit veelvuldig. Elke bache ijzer die wordt geproduceerd wordt gemengd met een deel oud ijzer. In Nederland , IJmuiden staat de fabriek van Tata steel het vroege Hoogoverens, een van Europa grootste ijzer producenten. De ontwikkelingen van ijzer en staal blijven toenemen waardoor de vraag naar ijzer producten stijgt.

 

Uw oude metalen inleveren?

IJzer heeft meer koolstof als staal en zal sneller breken. Staal heeft minder koolstof en is daardoor beter vervormbaar. Vandaag de dag kunnen we bijna niet meer zonder ijzer. Het zit in ons huis, onze fiets en ons gereedschap. Daarnaast kunnen we het heel goed verwerken want ijzer kunnen we lassen, snijden en buigen. De Grondstof van ijzer raakt echter langzaam op. Er is nog wel genoeg maar bestaande ijzer erts mijnen raken langzaam leeg. Het wordt veel interessanter om oud ijzer te gaan gebruiken. Oude auto’s, fietsen, bruggen alles wat van ijzer of staal is gemaakt kan worden omgesmolten en worden hergebruikt. Hierdoor worden uw oude metalen ook meer geld waard. Steeds meer consumenten bewaren het oud ijzer en leveren het eens per jaar in. Vaak op het juiste moment want de oud ijzer prijs verschilt van dag tot dag en kan de volgende dag zo een paar cent per kilo minder waard zijn.

 

Metalen zonder ijzer.

IJzer is wel het nummer één product dat wij in ons dagelijks leven tegenkomen. Naast ijzer en alle andere legeringen die gebaseerd zijn op ijzer kennen we de niet ijzer houden de metalen. Zoals Lood, Koper en zink. Ook deze metalen worden steeds meer geld waar. Met name koper is de afgelopen 10 jaar sterk in prijs gestegen. Koper erts wordt gewonnen uit de bodem van de aarde. Bijna honderd procent van al het koper is afkomstig uit Zuid-Amerika. In landen zoals Chili, Peru zijn de grootse koper producenten van de wereld te vinden. Heeft u oud koper, of messing in de garage liggen, lever het dan in. Koper is veel meer waard als oud ijzer en kan u snel een leuk zakcentje opleveren.

 

Aluminium

In tegenstelling tot staal en koper is aluminium en slechte elektrische geleider. Het heeft de bekendste eigenschap dat het sterk en licht is. Het wordt gemaakt uit bauxiet wordt wat gevonden in de bodem van de aarde. Tevens wordt er natronloog aan toegevoegd via een ingewikkeld proces met behulp van elektrolyse ontstaat aluminium. Ook dit materiaal kunt u inleveren bij de schroothandelaar. Het tevens is goed herbruikbaar. Een nadeel is dat het soortelijk gewicht van aluminium vrij laag is waardoor u redelijk veel materiaal moet aanleveren wil het een leuk bedrag opleveren.Over de Auteur

Schrijven is onze passie daarom hebben wij ons beroep er van gemaakt. Naast het schrijven van teksten heb ik de ambitie ooit een roman te mogen schrijven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo