Wat te doen om slippen te voorkomen? - Artikel Post - Artikel Marketing

Wat te doen om slippen te voorkomen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: PLavrijssen
Gezien: 406 | Aantal woorden: 442 | Datum: Wed, 22 Jul 2015 | 0 commentaar

Zodra de winter doorbreekt en de eerste gladheid ontstaat, staat het hele land op zijn kop. Auto’s glijden met bosjes van de weg en de wegenwacht kan de drukte niet aan. Toch kun je als automobilist veel doen om slippen met de auto tegen te gaan. 

Winterbanden

Het klinkt een cliché, maar het kopen van winterbanden is het eerste wat je zou moeten doen om glijpartijen te voorkomen in de winter. Door de diepe groeven heb je een stuk meer grip. Grip die je met gewone ‘gladde’ banden totaal niet hebt op bevroren wegen. Doe je het niet voor je eigen veiligheid, koop ze dan om andere mensen leed te besparen. Ruim de helft van de automobilisten heeft echter geen winterbanden in de winter. De reden hiervoor zou zijn dat het te veel geld zou kosten. Toch heeft men vaak geen reëel beeld van de daadwerkelijke kosten. Houd je er bijvoorbeeld wel rekening mee dat je je zomerbanden hiermee bespaard? Deze staan in de (meeste lange) winter in de schuur. De levensduur wordt dus flink verlengd. 

Rem rustig

Remmen is een belangrijk onderdeel van veilig op weg gaan in extreme weersomstandigheden. Het is een valkuil waar veel mensen in trappen, want remmen op een gladde weg werkt anders dan remmen op een droog, niet bevroren wegdek. Hard slippen is uit den boze, want hoewel de wielen niet meer draaien, glijdt de auto gewoon door. Je hebt hier dan geen grip meer op. Als dit gebeurt, dan ben je aan het slippen. De auto glijdt die kant op waarin je de auto voor het laatst sinds je grip had in had gestuurd. Moet je onverwacht dus toch stoppen, rem dan zeer geleidelijk aan en stuur voorzichtig weg van het object. 

Trap koppeling in

Voel je dat je in de slip raakt, trap dan gelijk de koppeling in. Zo kun je in ieder geval niet meer harder gaan rijden en komen de banden vrij te liggen om rustig uit te rollen. Stuur nu voorzicht de gewenste richting in. Een slipcursus is altijd voor iedereen aan te raden, omdat je hierbij leert hoe om te gaan met bepaalde situaties, ook al voelt het niet logisch. Over de Auteur

blogger

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo