Wat zijn draadproducten? - Artikelpost

Wat zijn draadproducten?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 903 | Aantal woorden: 534 | Datum: | 0 commentaar

 

 

De meeste mensen staan er niet stil bij, maar draadproducten zijn onmisbaar in onze samenleving. Stiekem worden er in veel producten draadproducten gebruikt. Een aantal voorbeelden van draadproducten zijn: bladveren, torsieveren en drukveren. Nu zal je wel denken wat is dat dan in hemelsnaam? Dat is ook niet zo heel gek, want in de volksmond wordt het niet vaak gebruikt. Hieronder lichten we het een en ander toe over draadproducten. Verder leggen we de drukveer wat dieper uit, zodat je een goed beeld krijgt bij het begrip.

 

Draadproducten

Draadproducten vallen in de branche metaalproducten. Ze zijn dan ook van metaal en worden vooral gebruikt als onderdeel van bevestigingssystemen of apparaten. Ze worden ingezet om andere onderdelen bij elkaar te houden. Ook worden ze gebruikt om onderdelen te verbinden of ze zorgen voor de geleiding van kabel of draad. Je hebt ontzettend veel variaties in de categorie draadproducten. Ze zijn makkelijk om te maken en ze zijn handig, omdat je ze in een moeilijk vorm kan maken. Dit komt omdat ze erg flexibel zijn en in alles soorten maten verkrijgbaar zijn.

 

Drukveren

Drukveren zijn een voorbeeld uit de draadproductenbrache. Het kenmerk van een drukveer is dat ze in een spiraalvorm zijn gewonden. De spiraal kan zowel dicht tegen elkaar aan staan als ver. Dit is afhankelijk van de functie die de drukveren moeten krijgen. Ook de dikte is daar bijvoorbeeld afhankelijk van. Uiteindelijk hebben natuurlijk apparaten of bevestigingssystemen waarin het terecht komt ook invloed. Hoe verder de spiralen van elkaar af staan, hoe minder kracht je nodig hebt om het samen te drukken. Drukveren hebben als kenmerk dat hoe harder je hem indrukt hoe groter de tegenwerkende drukspanning wordt.

 

Voorbeeld drukveren

De beste manier om te begrijpen wat drukveren of draadproducten zijn door bekende bevestigingssystemen te beschrijven.

Een bekend systeem is daarvan de scooter die bij een hoop Nederlanders in de schuur of garage staat. Als je op het zadel zit en je gaat over een bult, moet het gewicht opgevangen worden door iets. Daar komt de drukveer om de hoek kijken! Langs je achterwiel (en vaak ook voorwiel) zitten namelijk twee erg stevige drukveren. Deze hebben als functie het dragen van de mens, wat erg zwaar kan zijn. Dat wil zeggen dat de drukveer een stuk dikker moet zijn als die van een pen. De spiraal staat vrij uit elkaar, omdat er speling moet zijn bij het opvangen van de schok.

 Over de Auteur

Hz Solutions is een specialist in metaal onderdelen voor verschillende soorten apparaten en bevestigingssystemen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo