Welke energieleveranciers leveren groene energie - Artikelpost

Welke energieleveranciers leveren groene energie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 538 | Aantal woorden: 380 | Datum: | 0 commentaar

Het broeikast effect is een onderwerp dat al jaren veel aandacht krijgt. Dan met name het effect van ons verbruik op dit broeikast effect. Willen wij de planeet nog heel veel jaren kunnen gebruiken, dan moeten we zuinig zijn met onze planeet.

Het opwekken van stroom kan zeer schadelijk zijn voor het milieu, kolencentrales stoten veel schadelijke stoffen uit. Tegenwoordig wordt gelukkig steeds meer van onze energie opgewekt door middel van duurzame energiebronnen, zoals de wind, zon of waterkracht. Ook het verbranden van biomassa, zoals tuinafval, zorgt voor minder schadelijke uitstoot.

In het Energieakkoord is vastgelegd dat in 2020 14% van de stroom op een duurzame manier moet zijn opgewekt  en in 2023 moet dit circa 16% zijn. Steeds meer van de energieleverancier leveren al groene stroom aan consumenten, echter veel grote bedrijven krijgen nog steeds grijze stroom geleverd. Dat is dus een markt waar nog veel winst in te halen is.

Er zijn slechts 3 energieleveranciers die ervoor kiezen om alleen nog maar groene stroom te leveren, namelijk Oxxio, EON en de Nederlandse energiemaatschappij. Het grootste deel van energie wordt opgewekt door middel van waterkracht. Bij de Nederlandse Energiemaatschappij kan men kiezen uit 3 soorten groene stroom. De eerste levert groene stroom door middel van waterkrachtcentrales in Europa, de tweede vorm door middel van windmolens in Europa en de derde vorm maakt alleen gebruik van windmolens in Nederland om stroom op te wekken.

Bij andere energieleveranciers kan gekozen worden voor groene stroom of grijze stroom. Electrabel levert voor meer dan de helft al groene stroom, bij NUON is dat pas 15 procent.

De meest groene energieleveranciers zijn dus Oxxio,EON en de Nederlandse energiemaatschappij. Zij zijn het meest bezig met het duurzaam opwekken om zo de planeet zo min mogelijk te belasten. Door hen te kiezen als energieleverancier gaat men voorzichtiger om met de wereld, daarbij speelt het besparen van energie natuurlijk ook nog een belangrijke rol.Over de Auteur

Goedkoopste-energieleverancier.nl invormeerd consumenten over leuke acties op de energiemarkt, veranderingen in prijzen en allerlei andere interessante weetjes over energie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[333 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[185 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo