Welke kosten komen er bij een uitvaart kijken? - Artikelpost

Welke kosten komen er bij een uitvaart kijken?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 153 | Aantal woorden: 942 | Datum: | 0 commentaar

We willen allemaal graag het eeuwige leven hebben. Tenminste dat lijkt soms geweldig. Uiteindelijk zal het er niet in zitten, ondanks dat we allemaal (gemiddeld) een stuk ouder worden. Wanneer we uiteindelijk overlijden is het belangrijk om te zorgen voor een mooie uitvaart. Het kan een uitvaart zijn voor jezelf, maar ook voor een geliefde. Het is dan vaak belangrijk om alles netjes en goed te verzorgen, ongeacht de kosten. Door op tijd het financiële deel te regelen is het mogelijk om onbezorgd en goed afscheid te nemen. 

De voorbereiding van de uitvaart

Het start allemaal met de voorbereiding van de uitvaart. Denk aan het plaatsen van een overlijdensadvertentie en het versturen van de kaarten. Het is ook belangrijk om te zorgen voor de uitvaart zelf en de locatie voor een kop koffie naderhand. Daarnaast is het belangrijk om de planning te maken van de uitvaart of crematie. Wanneer dit goed is, is het mogelijk om een eerste indicatie van de kosten te krijgen. Maak ook een lijst met mensen welke een uitnodiging voor de uitvaart dienen te krijgen. 

De uitvaart zelf

Het is belangrijk om te zorgen voor een goede rouwauto, boekjes en prentjes en daarnaast ook voor een fotograaf of videograaf. Er zijn vele zaken waar je aan moet denken. Tijdens de uitvaart zijn er ook bloemen nodig voor op de kist en een paar sterke sprekers. Misschien komt er ook iemand om wat te zingen? Het is belangrijk om de uitvaart zo persoonlijk als mogelijk te maken. 

Na de uitvaart 

Het is mooi om mensen te bedanken die er zijn geweest. Stuur ze een bedankkaart. Het is ook mogelijk om online een bedankbericht te plaatsen met een paar foto’s of een video. Op die manier is het mogelijk om ook na de uitvaart iedereen te bedanken voor hun medeleven. Nu zal vaak voor de meeste mensen een periode van rouw starten. Een periode waarin je sterk moet zijn. 

Slim verzekeren 

Wanneer je kiest voor een uitvaartverzekering is de verleiding groot om de goedkoopste uitvaartverzekering te kiezen. Goedkoop kan echter ook duurkoop zijn. Bijvoorbeeld wanneer je kiest voor een kapitaalverzekering (er wordt bij overlijden een geldbedrag uitgekeerd) en het geld bij overlijden onvoldoende is. Een naturaverzekering was dan een betere keuze ondanks dat het misschien wat duurder is. Bij deze uitvaartverzekering worden namelijk alle kosten gedekt ongeacht prijsstijgingen van een uitvaartcentrum. 

Je bent niet alleen 

Wanneer iemand overlijdt met een uitvaartverzekering zal je altijd hulp krijgen als het gebeurt. Op een respectvolle manier zal de uitvaart gepland worden naar de wensen van de familie of overleden persoon. Het is prettig om samen met de uitvaartondernemer alles goed te bespreken. De uitvaart moet natuurlijk bijzonder en speciaal worden. Wanneer alles goed verloopt met de hulp van een ervaren persoon is dit erg prettig. In het hele rouwproces zal het ook helpen om een mooie uitvaart te hebben. Kies op een verstandige manier de juiste uitvaartverzekering die bij je past om alle bijkomende kosten op te vangen. Over de Auteur

Maartje van SEO-ondersteuning beantwoordt belangrijke lezersvragen. Dit keer lees je welke kosten er allemaal bij een uitvaart komen kijken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo