Welke motorolie moet ik kiezen? - Artikel Post - Artikel Marketing

Welke motorolie moet ik kiezen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 78 | Aantal woorden: 439 | Datum: | 0 commentaar

Motorolie is een van de belangrijkste componenten in een auto. Zonder de juiste motorolie, draait je motor niet en kan de auto niet rijden. Om er zeker van te zijn dat jouw auto in optimale conditie blijft, moet de motorolie regelmatig vervangen worden. Kies je de verkeerde motorlie, dan is de kans op blijvende schade groot. Veel mensen kiezen ervoor hun motorolie te laten vervangen tijdens een onderhoudsbeurt in de garage. Je kunt motorolie echter ook zelf vervangen. Het is in dat geval wel essentieel dat je de juiste motorolie kiest.

Het juiste type olie

Vroeger waren er slechts enkele opties op het gebied van motorolie. Je koos tussen 20W-50 en 10W-40 olie en had verder de keuze uit minerale of synthetische olie. De markt heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan en tegenwoordig zijn er veel meer opties. Zo wordt motorolie nu gecategoriseerd aan de hand van de viscositeit en zijn er veel verschillende merken en specificaties. Het is voor de motor van een auto erg belangrijk om de juiste olie te kiezen, maar hoe weet je welke olie jouw auto nodig heeft? Het juiste type olie achterhaal je online vrij gemakkelijk met je kenteken of vind je op de website van de autofabrikant. Hier zie je gelijk wat de aanbevolen viscositeit is en welk type olie het beste bij jouw auto past.
Vervolgens is nog de vraag of je kiest voor synthetische of minerale motorolie. Minerale olie wordt gemaakt van ruwe aardolie, die zorgvuldig gedestilleerd wordt. Synthethische oliën worden gemaakt in een laboratorium, door kleine moleculen te koppelen tot ze de juiste lengte hebben. Hierbij worden verschillende stoffen toegevoegd, waardoor de olie beter bestand is tegen warmte. Synthetische olie is meestal duurder, hierbij geldt: hoe meer additieven, hoe meer je betaalt voor de olie.

Motorolie en brandstofverbruik

Motorolie heeft effect op het brandstofverbruik: hoe dikker de olie, hoe meer de auto verbruikt. Dunne olie maakt de motor zuiniger, doordat er minder wrijving ontstaat. Hierdoor verlagen autofabrikanten steeds vaker de viscositeit van aanbevolen motorolie. Het nadeel hiervan is dat de smeerfilmsterkte van dunne motorolie lager is. De motor van de auto moet hier wel geschikt voor zijn. Een olie met te lage viscositeit, maakt de motor minder betrouwbaar en zorgt ervoor dat de conditie van de auto snel achteruit gaat.

 

Over de Auteur

Voor de goedkoopste motorolie moet u bij Oliewereld zijn. Oliewereld is een van de grootste online aanbieders van olie. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[282 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[176 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo