Werkschoenen, waar let je op? - Artikel Post - Artikel Marketing

Werkschoenen, waar let je op?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: JustenOMH
Gezien: 287 | Aantal woorden: 411 | Datum: Sun, 24 Sep 2017 | 0 commentaar

Werkschoenen, waar moet je op letten?

Je bent op zoek naar nieuwe werkschoenen, maar je weet niet waar je rekening mee moet houden? Wij proberen het voor je op een rij te zetten, zodat je precies weet waar je op moet letten. Werkschoenen, ook wel veiligheidsschoenen genoemd, zijn natuurlijk ontwikkeld om tijdens werkzaamheden waarbij een hoog risico naar voren komt, de drager te beschermen tegen letsel aan de voeten. Omdat er natuurlijk 1001 manieren zijn om die schoenen te ontwikkelen, is er een standaard in het leven geroepen. Met deze standaard weet de gebruiker precies aan welke eigenschappen de schoenen voldoen om een stuk veiligheid te garanderen. De belangrijkste normering op dit gebied is de zogenaamde Safety Shoes-norm. In de basis garandeert de normering dat er bij een klap van 200 joule op de voet, geen beschadiging op de voorvoet mag voorkomen.

De S-normering uitgelegd

Om een stuk duidelijkheid te creëren rondom deze S-norm, hebben we contact gezocht met een expert. In dit geval de eigenaar van WG Werkschoenen, een webshop die een ruim assortiment aan werkschoenen- en laarzen biedt. De S-norm werkt als volgt. Eerst heb je een S- met een getal, deze geven aan wat het niveau van bescherming is. In sommige gevallen heb je er dan ook nog een letter achter, die allerlei toevoegingen zoals een stalen tussenzool, antistatisch, isolatie en waterdichtheid toevoegen aan de schoen. Op deze letters gaan we niet nader in, omdat het altijd wel erbij benoemd staat. De getallen verzorgen het meeste verwarring. De basis is SB. Dit is een normale veiligheidsschoen die voor professioneel gebruik gemaakt is, waarbij deze voldoet aan de genoemde norm. Verder heb je nog:

  • S1: SB + antistatisch, energie-absorberende hak en een dichte hiel.
  • S2: S1 + waterafstotend en vochtabsorberende bovenkant
  • S3: S2 + antiperforerende tussenzool

S3 is in Nederland eigenlijk de standaard, die door de meeste bedrijven als gangbaar beschouwd wordt. Uiteraard is het bij het aanschaffen van veiligheidsschoenen altijd goed om te kijken naar extra eigenschappen die voor jou relevant zijn. Voor advies kun je natuurlijk altijd contact opnemen met een expert, zoals wij gedaan hebben met WG Werkschoenen.Over de Auteur

WG Werkschoenen verkoopt een ruim assortiment aan veiligheidsschoenen, laarzen en klompen. Vandaag bestellen = morgen in huis.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo