Wist jij dit al van parfum?
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: VvO | Via Artikel Post
Gezien: 1310 |
Aantal woorden: 371 |
Datum: Fri, 30 May 2014 |
0 commentaar
Parfum is niet meer weg te denken uit de moderne wereld. Bijna iedere volwassene heeft wel één of meerdere geurtjes in zijn of haar bezit. Er zijn ook speciale geuren voor kinderen op de markt gebracht. Parfums zijn verkrijgbaar in Eau de Toilette, Eau de Parfum, Parfum en Eau de Cologne. De meest gebruikte geurstof in de parfumeriewereld is lavendelolie.
Handige weetjes
Het meeste geschikte moment om een nieuwe geur uit te proberen is de ochtend. In de ochtend is de neus namelijk nog niet aangetast door andere geuren, waardoor de geurstoffen van een parfum beter worden opgenomen. Pas na een uur ontwikkelt de geur zich echt op je huid. Mocht je een bepaald geurtje lekker vinden, wacht dan een uurtje voordat je het aanschaft. Wellicht ruikt de geur dan anders en past het niet bij jouw huidtype. Het is bovendien zo dat een geur langer blijft hangen bij mensen met een wat vettere huid. Mensen met een droge huid, zullen een parfum dus wat vaker moeten opbrengen.
Je kunt je parfum het beste bewaren op een donkere koele plaats. Op deze manier blijft de geur langer goed. Veel mensen weten namelijk niet dat parfum ook een houdbaarheidsdatum heeft. Op de verpakking staat een symbool met daarin een getal. Dit getal geeft aan hoeveel maanden een parfum houdbaar is. Geeft dit getal 32 aan, dan is het parfum dus 32 maanden houdbaar. Een parfum is dus lang houdbaar.
Bekende parfums
De meeste bekende parfums die zowel vroeger als nu nog steeds populair zijn, zijn onder andere: J’Adore (Dior) en No.5 (Chanel). Tegenwoordig zijn La Vie est Belle (Lancôme), Si (Armani) en Opium (Yves Saint Laurent) niet meer weg te denken uit de parfumtop. Mannelijke toppers zijn onder andere Le Male (Jean Paul Gaultier) en One Million (Paco Rabanne).
Over de Auteur
Schrijft diverse artikelen die mensen kunnen aanspreken. Van beauty tot huis, tuin en keuken artikelen!
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen