Woningnood in Nederland
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: pattyoss | Via Artikel Post
Gezien: 323 |
Aantal woorden: 575 |
Datum: Mon, 27 Sep 2021 |
0 commentaar
Wat doen we aan het woning tekort?
Woningnood, één van de problemen bij de begroting van volgend (2022) jaar in de Tweede Kamer. Het tekort aan woningen is nog nooit eerder zo groot geweest. Studenten kunnen kamer vinden als ze gaan studeren in een andere stad. Om als starter een woning te krijgen moet je minstens tien tot vijftien jaar ingeschreven staan. Ben je een doorstromer dan is tien jaar wachten op een eengezinswoning echt snel. De huur woningen die er zijn kosten zoveel geld dat er niets meer overblijft van het zuurverdiende geld.
De woningen die worden gebouwd zijn te weinig en te duur. De regering trekt geld uit het laatje om meer woningen te laten bouwen, helaas heeft dit het probleem de vorige jaren ook niet opgelost.
Hoe kan het probleem dan worden opgelost? Veel steden daar kan gewoon niet meer gebouwd worden, het is vol. Flats zijn veelal een oplossing, omdat hier veel mensen op 1 plek kunnen wonen. Maar willen mensen dat ook wel?
Ouderen en hun wensen
Voor oudere mensen worden er woningen gebouwd waar in de meeste gevallen een zeer klein balkon aanwezig is. Als je oud bent wil je niet meer van het zonnetje genieten blijkbaar. Veel ouderen gaan niet weg uit hun eengezinswoning omdat de 55+ woningen totaal niet aantrekkelijk zijn. De ruimte die ze moeten inleveren is veel te groot. Maak de woningen voor ouderen beter zodat er meer doorstroming zal zijn. Ook de huurprijs zal moeten worden aangepast. Een eengezinswoning is vaak goedkoper dan een 55+ woning voor ouderen.
Wachtijden veel te lang
Helaas zal het altijd een probleem blijven, de woningnood. Maar hopenlijk zal het de komende jaren wel veranderen en de wachttijden verminderen. Niemand wil 15 jaar wachten op een woning. Laten we hopen dat de politiek in de komende jaren dit probleem zal aanpakken. Want anders is het geen 15 jaar wachten maar wordt het 20 jaar. Als een persoon 18 jaar is en zich laat inschrijven voor een woning, dan zal deze persoon aan de beurt zijn als hij/zij 38 jaar oud is. En dit kan toch niet!
Tegen Strijden geeft een andere kijk op de problemen in ons land.
Over de Auteur
Graag breng ik de problemen aan de orde die mee spelen in de samenleving.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen