FB pix Zelf kleding bedrukken - Artikelpost

Zelf kleding bedrukken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1372 | Aantal woorden: 426 | Datum: | 0 commentaar

In deze tijden van crisis is elke manier om geld te besparen mooi meegenomen. Maar ook als je geen last van de crisis hebt, dan is het hartstikke leuk om creatief bezig te zijn. In plaats van de laatste mode en de hipste shirts in de winkel te kopen, kun je ook zelf aan de gang met Paint en transferpapier. Zelf kleding bedrukken is eigenlijk heel makkelijk, in een paar stappen ben je klaar!

Allereerst kies je een tekst of een afbeelding uit die je op je T-shirt (of trui, of kussensloop) wilt hebben. Dit hoeft niet per se een zwarte tekst of afbeelding te zijn, zelfs foto’s met kleine details in allerlei  kleuren kun je zonder problemen op een T-shirt drukken. Het feit wil wel dat alleen zwarte inkt ervoor zorgt dat de opdruk langer op je T-shirt blijft zitten. Zet de afbeelding in spiegelbeeld, zodat deze op de juiste manier op je shirt komt.

Voordat je aan de slag kunt, is het natuurlijk ook belangrijk om een shirt te hebben wat je wilt bedrukken. Je kunt het beste kiezen voor een effen kledingstuk, waardoor je print beter uitkomt. Het hoeft niet per se wit te zijn, een andere lichte kleur is ook prima. Een donker shirt kan wel, maar dan is het wel belangrijk om de kleuren van je foto hier op aan te passen (bijv. veel geel). De foto print je met een gewone printer op speciaal papier, ook wel transferpapier genoemd. Dit kun je voor €0,50 per vel kopen in winkels waar ze kantoorartikelen verkopen.

Na het printen op het transferpapier, kun je de print op je shirt gaan strijken. Het strijkijzer stel je in op de temperatuur voor katoen. Leg iets hard onder je shirt en trek het goed strak voordat je gaat strijken, zo komt de print het beste op je shirt. Strijk zeker niet korter dan aangegeven staat, liever houd je het strijkijzer er wat langer op. Zo krijgen de kleurdeeltjes de kleurstofdeeltjes genoeg tijd om aan de stof te hechten. De bedrukte kleding kan gewoon gewassen worden in de wasmachine, de inkt zal niet uitlopen.

Op deze manier kun je makkelijk originele kleding maken voor niet al te veel geld!

Over de Auteur

Ik hoop dat jullie iets aan dit artikel hebben!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo