FB pix Zelf sieraden maken - Artikelpost

Zelf sieraden maken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2621 | Aantal woorden: 494 | Datum: | 0 commentaar

Op zoek naar een leuke bezigheid die je binnen kunt uitvoeren? Laat je eens van je creatieve kant zien en ga sieraden maken! Als kind heb je vast wel eens een knutselpakket gekregen waarbij je armbandjes kon knopen, bedeltjes maken of buttons creëren. In principe is het als je ouder bent niet veel anders, alleen kan je beter met verschillende materialen omgaan en zijn de opties dus eindeloos!

Hobby of inkomsten
Er zijn genoeg mensen die een groot deel van hun inkomsten van zelfgemaakte sieraden afhalen. Hier hoef je geen juwelier voor te zijn. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de site etsy.com. Dit is een site waar zelfgemaakte producten wereldwijd verkocht worden. Een groot deel van de site is ook gericht op sieraden. Het leuke aan het maken van sieraden is dat er eigenlijk geen grenzen zijn. Sowieso al het soort sieraad kan van alles zijn: kettingen, ringen, oorbellen, armband, enkelband, etc. Naast eventuele inkomsten die je ermee kunt behalen, is het ook gewoon heel erg leuk om te doen!

Materialen
Eerst moet je weten wat je nodig hebt voor het maken van sieraden. Dit hangt wel geheel af van welke techniek je wilt gebruiken. Als basis is het wel handig om de volgende gereedschappen in huis te hebben: een platbektang, een rondbektang en een kniptang. Daarnaast is een kralen legbord een aanrader als je kralen gaat rijgen, maar geen noodzaak. Hiervoor kan je ook kijken voor een standaard pakket die naast een legbord ook rijgdraad, kettelsstiften, ringetjes, slotjes en ander materiaal aanlevert.

Technieken
Er zijn verschillende technieken om een sieraad te maken. Haken, jasseron, kettelen, leerveter, rijgen en schakelen zijn er slechts een paar. Door middel van verschillende dingen uit te proberen merk je vanzelf waar jouw interesse het meeste liggen. En door lekker te knutselen wordt je vanzelf creatiever. En juist die creativiteit kan je bij veel dingen verder brengen. Zelfs bij het solliciteren! Laat je dus niet tegenhouden door de basis sieraden en probeer eens iets out-of-the-box. Kijk eens naar sieraden maken van hout of recycle oude materialen.

Beginner

Doe je het voor het eerst? Dan zal het niet gelijk goedgaan. Maar heb geduld! Voor je het weet zal je de mooiste sieraden maken en kun je zeggen dat niemand anders deze sieraden heeft. Wil het echt niet lukken? Zoek eens op internet naar methodes of volg een workshopje. Dan heb je in ieder geval een basis om vanuit verder te gaan.

Over de Auteur

123gold.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo