FB pix 5 tips voor op de barbecue deze zomer - Artikelpost

5 tips voor op de barbecue deze zomer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 193 | Aantal woorden: 1230 | Datum: | 0 commentaar

Barbecueën is niet alleen voorbehouden aan burgers en worstjes. Er zijn talloze heerlijke gerechten die je op de grill kunt bereiden, elk met hun eigen unieke smaken en texturen. Hier zijn vijf smakelijke suggesties voor de barbecue die je zeker eens moet proberen.

1. Runder spareribs

Runder spareribs zijn een absolute must-try voor elke barbecue-enthousiast. De truc om ze perfect te bereiden, begint met een goede marinade of dry rub. Probeer een mix van paprikapoeder, bruine suiker, knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder, zout en peper. Masseer dit mengsel goed in de spareribs en laat ze minstens een paar uur, of bij voorkeur een hele nacht, marineren in de koelkast.

Verwarm je barbecue voor op indirecte hitte en leg de spareribs op het koelere gedeelte van de grill. Laat ze langzaam garen voor ongeveer 2,5 tot 3 uur, totdat ze zacht zijn en bijna van het bot vallen. Tijdens het laatste half uur bestrijk je de ribs met je favoriete barbecue saus en laat je ze karamelliseren voor die onweerstaanbare kleverige laag.

2. Gegrilde groenten

Gegrilde groenten zijn een heerlijke en gezonde toevoeging aan je barbecuefeest. Je kunt vrijwel elke groente grillen, maar enkele van de beste keuzes zijn paprika's, courgette, aubergine, asperges en maïskolven. Snijd de groenten in gelijkmatige stukken om een gelijkmatige garing te garanderen.

Bestrijk de groenten lichtjes met olijfolie en bestrooi ze met zout, peper en je favoriete kruiden. Grill ze direct boven de kolen tot ze mooie grillstrepen hebben en zacht zijn, maar nog steeds een beetje bite hebben. Gegrilde groenten zijn niet alleen lekker, maar voegen ook een kleurrijk en gezond element toe aan je barbecue.

3. Gevulde portobello's

Gevulde portobello's zijn een heerlijk vegetarisch alternatief voor vleesgerechten op de barbecue. Begin met grote portobello-paddenstoelen en verwijder de stelen. Maak een vulling van gehakte groenten, knoflook, kruiden, broodkruimels en eventueel wat geraspte kaas.

Bestrijk de portobello's lichtjes met olijfolie en vul ze met het mengsel. Grill de gevulde paddenstoelen indirect voor ongeveer 10-15 minuten, totdat de paddenstoelen zacht zijn en de vulling door en door verwarmd is. Serveer ze als voorgerecht of bijgerecht.

4. Garnalenspiesen

Garnalenspiesen zijn een snelle en smaakvolle optie voor op de barbecue. Maak een marinade van olijfolie, citroensap, knoflook, en je favoriete kruiden zoals peterselie, dille of chili vlokken. Marineer de garnalen voor ongeveer 15-30 minuten. Deze garnalenspiesen zijn lekker bij een vers kopje soep. Check hier de lekkerste soep ooit gegeten door mij.

Rijg de garnalen aan spiesen (week houten spiesen eerst in water om verbranden te voorkomen) en grill ze direct boven de kolen voor 2-3 minuten per kant, totdat ze roze en ondoorzichtig zijn. Serveer de garnalenspiesen met frisse citroenpartjes voor een extra smaakvolle kick.

5. Gegrilde ananas

Gegrilde ananas is een verrassend en heerlijk zoet nagerecht dat perfect is voor de barbecue. Snijd een verse ananas in dikke plakken en bestrijk ze lichtjes met een mengsel van gesmolten boter, honing en een snufje kaneel.

Grill de ananasschijven direct boven de kolen voor ongeveer 2-3 minuten per kant, totdat ze mooie grillstrepen hebben en licht gekarameliseerd zijn. Serveer de gegrilde ananas warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een scheutje rum voor een extra traktatie.

Met deze vijf smakelijke suggesties voor op de barbecue zul je zeker indruk maken op je gasten en genieten van een heerlijke en gevarieerde maaltijd. Eet smakelijk en veel grillplezier!



Over de Auteur

De auteur is Sjors en is werkzaam bij een online marketing bureau

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[209 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[106 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo