7 eenvoudige manieren om ambachtelijk bier cadeau te geven - Artikelpost

7 eenvoudige manieren om ambachtelijk bier cadeau te geven

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 226 | Aantal woorden: 986 | Datum: | 0 commentaar

Je wilt graag een biertje of andere drank cadeau doen, maar kan dat wel? Wat is geschikt om te geven en wanneer kun je dit doen?

Het kan moeilijk zijn om informatie te vinden over het geven van alcohol als cadeautje. Informatie over het wel of niet geschikt zijn bij de situatie, waar moet je op letten bij het geven van alcohol als cadeau en hoe je het moet presenteren als je het aan iemand geeft is niet zo gemakkelijk te vinden. Toch hebben mensen al honderden jaren drank gegeven en we hebben de kunst van het geven nog steeds niet geperfectioneerd.

Het is niet zomaar dat er een gebrek is aan nuttige informatie hierover. Alcohol geven is op zijn best een lastige onderneming zonder pasklare antwoorden. En het is zeker niet zonder gevaar want een scala aan slechte keuzes liggen op de loer. Waarom zo moeilijk doen als het gaat om drank? Moet het niet leuk zijn, een feestje? Dit gedoe eromheen komt voort uit een combinatie van geschiedenis, cultuur en subjectieve persoonlijke voorkeuren.

In Nederland heeft het wettelijke klimaat rondom alcohol overblijfselen uit ons verleden. Dankzij problemen in het verkeer en toenemende ziektes rondom misbruik is alcohol een van de meest gereguleerde producten in de geschiedenis geworden. Er zijn ook enorm veel opties als het gaat om alcohol als geschenk. Je hebt natuurlijk de wijnen, mousserende of rode en dan nog versterkte wijnen tot sterke dranken, bier, likeuren en ciders, allemaal met verschillende subvariëteiten waarvan je er nog maar achter moet zien te komen of ze aansluiten bij de smaak van de jarige. 

Hoewel de belangrijkste richtlijn bij het geven van alcohol zal zijn of de keuze aansluit bij de persoonlijke smaakvoorkeuren van de ontvanger van het geschenk, volgen hier enkele algemene tips voor het maken van je keuze in een van de lastigste cadeau keuzes die je kunt maken. De belangrijkste dingen om te onthouden over het geven van alcohol op een feestje zijn:

  • je geeft meestal een cadeau aan de gastheren, niet aan de andere gasten
  • het is heel goed mogelijk dat het geschenk dezelfde dag wordt geconsumeerd als je het geeft. Wijn en bier zijn meestal perfect voor het geven bij een feestje, zoals bijvoorbeeld een dinner party

Simpele mousserende wijnen zoals cava en prosecco kunnen lekker zijn en goed te geven. Wat zoetere wijnen zoals moscato moet je misschien iets meer mee uitkijken en craft bieren zijn allemaal geweldige keuzes. Goede opties voor rode en witte wijnen, maar ook een lekkere rosé kun je prima kopen uit budgetvriendelijke regio's zoals Zuid-Amerika of tegenwoordig ook veel Spanje. Omdat het waarschijnlijk toch gelijk geconsumeerd zal gaan worden is een geschenkzak of andere eenvoudige verpakking met bijvoorbeeld een klein strikje of iets dergelijks een prima optie. Mocht je kiezen voor de bierroute kies dan voor iets met een verhaal. Een leuk lokaal gebrouwen ambachtelijk biertje bijvoorbeeld. Ook kun je iets kiezen met een toepasselijke naam en daar iets bij vertellen over de jarige. 

In welke situaties moet je nou extra opletten? Bijvoorbeeld bij het geven van een cadeau aan je baas. Hier wil je twee dingen bereiken. Het gaat vaak om het vieren van een speciale gelegenheid voor hem of haar, maar je wilt tegelijkertijd ook jezelf eens van je beste kant laten zien. Je weet maar nooit of het helpt voor je volgende beoordelingsgesprek.

De vuistregel die je hier moet hanteren is houd het stijlvol en geef iets dat niet te goedkoop is. Het cadeau wat je je baas geeft is een reflectie op jou en je wilt het hier niet verpesten door krenterig te zijn. Dranken die langer open kunnen blijven zoals whiskeys en versterkte wijnen zoals Madeira en port zijn goede opties omdat ze lang bij je baas thuis blijven staan. Zo kan hij af en toe nog eens denken aan dat attente cadeau van die toffe collega. 

Je kunt de lekkere versnapering zelfs tezamen met leuke glazen geven, glazen die specifiek voor die drank gemaakt zijn. Probeer het cadeau privé te geven, zodat het cadeau niet overdreven opzichtig wordt weergegeven of een ongemakkelijk moment voor jullie of je collega's creëert.

Ook extra opletten geblazen bij verjaardagen. Dit zijn mensen die je persoonlijk kent. En wat vinden ze vaak het leukste om te krijgen? Waarschijnlijk iets dat laat zien dat je er effort in hebt gestopt en erover hebt nagedacht. Dat is dus altijd iets om in je achterhoofd te houden bij het geven van drank. Denk eroverna zoals bij de speciaalbiertjes en lokale craft beers. Als ze van een bepaalde wijn of bierstijl houden, zul je op zoek moeten gaan naar interessante, nieuwe of gelimiteerde versies van hun favorieten. Iets waarmee je ze nog kunt verrassen.

Evetuele extra's kunnen er toe bijdragen dat het geschenk meer betekenis krijgt voor de ontvanger. Dus doe die leuke glazen erbij. Of kies iet uit met een naam die bij de ontvanger past en schrijf er een boodschap bij om het persoonlijk te maken. Waarom moest je aan diegene denken toen je het flesje zag staan? Zoek bij wijn naar een glasstijl die speciaal is gemaakt voor de druivensoort of wijnsoort die je gaat geven. Zo heb je ook daar weer een verhaal bij. Tuurlijk, het is extra werk. Maar een cadeau met een verhaal is alles waar het om draait.Over de Auteur

Sasha, een schrijver bij een grote winkel voor cadeautjes in alle vormen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo