Avontuurlijk Leeuwarden | Ontdek de Friese hoofdstad! - Artikel Post - Artikel Marketing

Avontuurlijk Leeuwarden | Ontdek de Friese hoofdstad!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 163 | Aantal woorden: 822 | Datum: | 0 commentaar

Ook zonder speciale evenementen val je van het ene avontuur in het andere wanneer je Leeuwarden bezoekt. De meest (ont)spannende dag heb je helemaal zelf in de hand!

Want winkels en gezellige tentjes zijn niet de enige zaken die je in de Friese hoofdstad vindt. Ook prachtige klassieke architectuur is er te bewonderen! Alleen al door Leeuwarden heen lopen is al een verademing. Maar tussen al dat gewandel door is er wel de behoefte aan een verkwikkend drankje en iets om op te knabbelen. Wil je weten waar je in die gevallen moet zijn? Lees dan vooral onze tips!

Koffie, koffie, lekker bakkie koffie!

Die kun je natuurlijk overal halen. Waar is deze het lekkerste? Dat mag je helemaal zelf gaan ontdekken. Een populaire trekpleister is De Bak in de Blokhuispoort. Juist ja, de voormalige gevangenis waar meerdere televisieproducties zijn opgenomen, zoals Penoza! De eerste keer dat je hier binnenstapt zul je de sfeer wellicht wat vreemd vinden maar uiteindelijk zal de gezelligheid overwinnen. Niet veel verderop vind je de Tweebaksmarkt, waaraan allerlei leuke tentjes gevestigd zijn. Een versnapering laat dus nooit lang op zich wachten!

Wanneer ik het woord ‘cultuur’ hoor…

...denk ik aan Leeuwarden! Dat was immers de Culturele Hoofdstad van 2018. Net zonder reden, aangezien er van alles te beleven is. Denk aan het Fries Museum, met vaste én wisselende exposities. In het gebouw vind je bovendien Slieker Film, waar je producties van over de hele wereld kunt zien. Daarnaast is Leeuwarden de plek waar het jaarlijks terugkerende Psy-Fi Festival plaatsvindt. Zowel lokale als buitenlandse gasten dompelen zich bij de Groene Ster onder in geestverruimende muziek, al dan niet met een beetje extra… stimulans. Verder zijn er diverse poppodia als Neushoorn en Asterix waar je heerlijk je oortjes kunt verwarmen. Voor muziek- en theatervoorstellingen ga je natuurlijk naar de Harmonie.

Gasten aan tafel

Wil je lokale gerechten nuttigen of ben je juist op zoek naar iets uitheems? Ga je uit eten in Leeuwarden, dan kom je de meest diverse sferen tegen. Typisch Nederlandse schotels worden geserveerd bij Onder de Kelders en in de Vliegende Hollander. Natuurlijk geeft het vakkundige personeel van deze etablissementen daar hun eigen draai aan om het een beetje spannend te houden! Snak je naar de wereldkeuken? Kies dan voor Amfora voor de heerlijkste culinaire hoogstandjes uit de Balkan of ontdek India in Taj Palace.
Over de Auteur

Lees de leuke blogs van Het Laatste Tafeltje!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[255 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo