Barbecue: originele recepten
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Lianne.ia | Via Artikel Post
Gezien: 1588 |
Aantal woorden: 681 |
Datum: Wed, 30 Mar 2011 |
0 commentaar
De barbecue. Wie kent hem niet. Altijd een success wanneer er ‘s zomers vrienden of familie komen eten en u geen zin heeft om voor 10 man (of meer) te koken. Met een barbecue is al het eten in een handomdraai klaar. Nog wat salades erbij, stokbrood en sausjes, en iedereen is blij.
Maar we kunnen ons zo voorstellen dat u ook wel eens iets anders wilt dan de typische drumsticks en standaard hamburgers die op elke barbecue weer terugkomen. Daarom hebben wij een paar zeer originele en vooral smaakvolle recepten op een rijtje gezet, zodat u deze zomer eens wat variatie aan kunt brengen:
-400 g gehakt (half om half)
- 1 ui
- 1 eidooier
- zout en peper
- paprikapoeder (zoet)
- 2 eetlepels bloem
- 4 broodjes
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels mierikswortel (uit een potje)
Snijd de ui fijn. Doe het gehakt in een kom, voeg ui, eidooier, paprikapoeder, zout en peper toe en kneed alles met vochtige handen door elkaar. Maak van het gehakt 4 langwerpige stukken en haal deze door de bloem. Rooster ze op de barbecue 8 minuten aan alle kanten. Leg ondertussen de broodjes op het rooster, laat ze warm worden en snijd ze in tweeën. Bestrijk beide kanten met mosterd en mierikswortel en leg het gehakt ertussen. Doe er naar smaak tomatenketchup of barbecuesaus over.
(Voor 5 brochettes)
-500 g witte vis (staartvis, pangasius…)
-12 fijne sneden Breydelspek
-3 paprika’s (bij voorkeur 1 rode, 1 gele en 1 groene)
-Olijfolie
-Peper en zout
-Rozemarijn
Snij de vis in gelijke vierkante blokjes en rol de sneetjes Breydelspek rond de blokjes. Nu maak je brochettes: schakeer de visblokjes met afgewisseld een stukje paprika van elk kleur. Tip: gebruik enkel vaste vis! Zo krijg je een mooie kleurschakering. Wrijf de brochettes in met olijfolie, peper en zout en bestrooi gul met rozemarijn. Grill ze mooi langs alle zijdes op de barbecue of grill. Je kan ze ook bakken in de pan in wat olijfolie, maar zorg dan voor een pan met antiaanbaklaag. Dien op met rijst of tagliatelle.
Over de Auteur
Lianne.ia schrijft online over onderwerpen zoals hobby's en vrije tijd, eten en drinken en reizen. Meer over het thema barbecue
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen