Beaujolais Wijnen in 2018 - Artikel Post - Artikel Marketing

Beaujolais Wijnen in 2018

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 209 | Aantal woorden: 509 | Datum: | 0 commentaar

Het is bijna weer zover, de Beaujolais wijnen zijn bijna verkrijgbaar. Op de derde donderdag van november zijn de wijnen weer te vinden in de schappen. De Beaujolais wijnen zijn erg jong en licht. De druiven van deze wijnen hangen in de wijngaard in de Beaujolais. De Beaujolais ligt in het oosten van het Frans Centraal Massief. Dit gebied is een hooggelegen gebied in Zuid-Frankrijk, bestaand uit plateaus en bergen. De druif wordt ook wel de Gamay-druif genoemd. Deze druiven zijn wat lichter van kleur en wat eleganter van smaak, dit past perfect bij de elegantie van Beaujolais wijnen. De Beaujolais wijnen zijn tevens ook perfect te combineren met wat lichte gerechten.

De Beaujolais-Villages wijnen

De Beaujolais-Villages wijnen zijn de meest elegante en subtiele wijnen, verkrijgbaar in twee verschillende soorten. Deze Villages wijnen zijn ongeveer 1-2 jaar na de oogst op zijn best. Na de Villages wijnen zijn er ook nog de Cru’s. Dit is een andere soort wijn van de Beaujolais collectie.  In totaal zijn er 10 verschillende soorten van deze Beaujolais Cru wijnen. Deze Cru’s mogen allen met naam op het etiket worden vermeld. De wijngaarden van de Cru liggen net wat hoger in vergelijken met de Villages, hierom hebben ze geen last van vorstrisico’s. De bovengrond van de cru’s is per cru verschillend, maar de ondergrond bestaat bij elke cru uit hetzelfde materiaal. Dit is namelijk het graniet van oude vulkanen. Dit is waar de Gamay druif zo gek op is. De Gamay is een blauwe druivenras. Deze druif wordt meestal voor de productie van Beaujolais wijn gebruikt.

Het beste voor de Beaujolais is om de wijnen te bewaren op plekken als een garage of kelderkast. De temperatuur voor deze wijnen is hier perfect. Ook is het niet nodig om de wijnen voor te koelen als je bijvoorbeeld visite krijgt, want dit is de beste temperatuur om de wijn te schenken!

Beaujolais met het eten

Als je aan tafel een overheerlijke wijn wilt drinken is Beaujolais zeker een aanrader. Denk hierbij aan groot favoriet Carpaccio, bij een koude salade met bietjes of schenk de Beaujolais bij de zachtere kazen. De kunst bij deze lichte en elegante wijn is om er eveneens een licht gerecht bij te kiezen. De Beaujolais wijnen worden het liefst geserveerd rond de 15 graden Celsius. Het zal misschien wat fris aanhoren, maar hierdoor zal de wijn wat energieker overkomen en het fruit meer naar voren komen.Over de Auteur

Deze auteur probeert altijd de meest actuele teksten te schrijven. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo