FB pix Betere akoestiek in uw restaurant - Artikelpost

Betere akoestiek in uw restaurant

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 316 | Aantal woorden: 493 | Datum: | 0 commentaar

Schrapend bestek, hartstochtelijke gesprekken en gerammel uit de keuken zijn allemaal veelvoorkomende achtergrondgeluiden in restaurants en daarom heb je een goede akoestiek in een restaurant nodig. Terwijl sommige bezoekers de voorkeur geven aan een levendige soundtrack, geven anderen de voorkeur aan een meer intieme setting voor hun lunch. Dus, wat moet u doen? Hier zijn enkele tips om de akoestiek van uw restaurant te verbeteren. Zo doet u recht aan uw gasten en locatie.

Gebruik geluidswerend glas

Goed eten, drinken en praten kunnen allemaal invloed hebben op het geluidsniveau binnen de vier muren van uw restaurant. Houd echter ook rekening met het lawaai buiten uw restaurant. Als uw restaurant zich in een drukke winkelstraat of hoofdweg bevindt, dringt het geluid van buiten hoogstwaarschijnlijk door naar binnen. Als u in de buurt van een weg woont, hoort u claxons, radio's en motoren. Akoestisch gelaagd glas wordt vaak gebruikt in hotelkamers om ze geluiddicht te maken, maar ze kunnen ook in restaurants worden gebruikt. Dit zijn vensters die geluid blokkeren door gebruik te maken van speciaal geconstrueerde tussenlagen die geluidsgolven weerkaatsen, wat resulteert in superieure akoestische isolatie.

Installeer ruisonderdrukkende isolatie

Noise-cancelling of sound-control isolatie verbetert ook de akoestiek van uw restaurant. Geluiddichte binnenmuren kunnen een aangename buffer vormen tussen de gasten en het lawaai van uw keukenapparatuur. Zoek online naar geluiddichte verf, gipsplaat en tegels. Wandkleden van textiel zijn helemaal hot op dit moment. Op deze manier kunt u ook het lawaai in uw eetgedeelte verminderen. Wandkleden gemaakt van dik materiaal kunnen fungeren als een geluiddempende barrière tussen kamers.

Verlaag de hoogte van uw plafond

Verrassend genoeg kan het verlagen van uw plafondhoogte met behulp van geluiddichte plafondtegels helpen om de decibelniveaus in uw eetkamer te verminderen. Als u ooit in een historisch gebouw heeft gegeten, begrijpt u hoe het gekletter van zilverwerk oorverdovend kan zijn in deze enorme en hooggewelfde ruimtes. Dit komt deels door het hoge plafond dat zelfs onbeduidende geluiden door de ruimte draagt en lijkt te vergroten.

Zorg voor voldoende ruimte tussen de tafels

Hoewel het verleidelijk kan zijn om zoveel mogelijk klanten in uw restaurant te krijgen, moet u ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is tussen de tafels. De ruimte is bij voorkeur 130 cm of 150 cm als uw servers moeten passeren. Als u voldoende ruimte tussen de tafels laat, voorkomt u niet alleen dat uw gasten worden afgeluisterd. Dit geeft mensen van andere tafels ook de stilte die ze nodig hebben om hun eigen gesprek voort te zetten. Plafondverlichting kan een intieme omgeving creëren die gasten aanmoedigt om op rustige toon te kletsen.Over de Auteur

Akoestiek op werk levert panelen om de akoestiek in een ruimte te verbeteren

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo