Bring your own food (BYO) is in opkomst - Artikel Post - Artikel Marketing

Bring your own food (BYO) is in opkomst

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: BBeheer
Gezien: 462 | Aantal woorden: 391 | Datum: Sun, 29 Dec 2013 | 0 commentaar

Voordat we een trend in de culinaire wereld gaan bespreken, moeten we misschien eerst uitleggen wat de definitie van een trend inhoudt. Volgens de bekende dikke van Dale is een trend een algemeen verloop dat cijfers gedurende een periode vertoont, afgezien van toevalligheden en seizoensafwijkingen. Het zijn meetbare ontwikkelingen die niet afhangen van seizoensafwijkingen en toevalligheden.

In elke branche worden trends gesignaleerd maar niet elk bedrijf hoeft hier rekening mee te houden. Bring your own food (BYO) is de ontwikkeling waar we het over gaan hebben. Deze verandering is vooral voor restaurants en andere horecagelegenheden van belang. Zij kunnen hier hun voordeel mee behalen maar we zien dat er nog te weinig restaurants op in spelen. 

BYO: wat is dat?
Restauranthouders willen zich graag vernieuwen want met een standaard horecaconcept is het gewoon lastig om  klanten te trekken. BYO is een eenvoudig maar erg interessant concept. Het restaurant zorgt voor een leuke ruimte compleet met servies en bestek. Klanten kunnen drankjes bestellen maar hebben de optie om zelf eten zoals lekkere wraps met gehakt of bladerdeeghapjes mee te brengen.

America!
Ondanks dat slechts een paar Nederlandse restaurants op deze trend inspringen wordt er in New York al gretig gebruik gemaakt van BYO. Het is daar al jaren zeer gewoon om je eigen eten mee te brengen.  Dat steeds meer horecagelegenheden er aan mee doen is niet zo gek. Veel mensen willen graag goedkoop uiteten en zij kunnen alsnog geld verdienen aan drankjes die besteld worden.

BYO voor thuis
De ontwikkeling geldt niet alleen voor restaurants maar ook voor etentjes die met vrienden worden gehouden. Voorheen werd het eten klaargemaakt door de gastvrouw maar tegenwoordig wordt er vaker zelf eten mee gebracht. De een bereid het hoofdgerecht terwijl een ander aan de slag gaat met een voorgerecht zoals wraps of een lekker soepje.

Over de Auteur

De auteur schrijft voornamelijk over ontwikkelingen binnen de foodniche, maar wil ook graag recepten of andere informatie delen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo