FB pix Bring your own food (BYO) is in opkomst - Artikelpost

Bring your own food (BYO) is in opkomst

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 798 | Aantal woorden: 391 | Datum: | 0 commentaar

Voordat we een trend in de culinaire wereld gaan bespreken, moeten we misschien eerst uitleggen wat de definitie van een trend inhoudt. Volgens de bekende dikke van Dale is een trend een algemeen verloop dat cijfers gedurende een periode vertoont, afgezien van toevalligheden en seizoensafwijkingen. Het zijn meetbare ontwikkelingen die niet afhangen van seizoensafwijkingen en toevalligheden.

In elke branche worden trends gesignaleerd maar niet elk bedrijf hoeft hier rekening mee te houden. Bring your own food (BYO) is de ontwikkeling waar we het over gaan hebben. Deze verandering is vooral voor restaurants en andere horecagelegenheden van belang. Zij kunnen hier hun voordeel mee behalen maar we zien dat er nog te weinig restaurants op in spelen. 

BYO: wat is dat?




Restauranthouders willen zich graag vernieuwen want met een standaard horecaconcept is het gewoon lastig om  klanten te trekken. BYO is een eenvoudig maar erg interessant concept. Het restaurant zorgt voor een leuke ruimte compleet met servies en bestek. Klanten kunnen drankjes bestellen maar hebben de optie om zelf eten zoals lekkere wraps met gehakt of bladerdeeghapjes mee te brengen.

America!
Ondanks dat slechts een paar Nederlandse restaurants op deze trend inspringen wordt er in New York al gretig gebruik gemaakt van BYO. Het is daar al jaren zeer gewoon om je eigen eten mee te brengen.  Dat steeds meer horecagelegenheden er aan mee doen is niet zo gek. Veel mensen willen graag goedkoop uiteten en zij kunnen alsnog geld verdienen aan drankjes die besteld worden.

BYO voor thuis
De ontwikkeling geldt niet alleen voor restaurants maar ook voor etentjes die met vrienden worden gehouden. Voorheen werd het eten klaargemaakt door de gastvrouw maar tegenwoordig wordt er vaker zelf eten mee gebracht. De een bereid het hoofdgerecht terwijl een ander aan de slag gaat met een voorgerecht zoals wraps of een lekker soepje.

Over de Auteur

De auteur schrijft voornamelijk over ontwikkelingen binnen de foodniche, maar wil ook graag recepten of andere informatie delen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[91 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo