FB pix Danish Outdoor Design - Artikelpost

Danish Outdoor Design

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1282 | Aantal woorden: 552 | Datum: | 0 commentaar

Stel u voor, u zit lekker aan uw wijntje, ’s-Avonds met een aangename temperatuur in uw launchset, te genieten van de rust en heerlijke muziek op de achtergrond.  De wijn zit in uw karaf. Mediabestanden

Een karaf is een sierfles die wordt gebruikt tijdens een etentje. In een karaf wordt wijn (of iets sterkers) geserveerd, maar ook water. Karaffen zijn vaak fraai vormgegeven. Kristallen karaffen worden ook wel gegraveerd. Bij dergelijke bijzondere karaffen behoort ook vaak een set glazen.

Uw wijn heeft u op een orginele wijze gedecanceert. Decanteren is het overschenken van wijn in een glazen karaf. Dit om de droesem (het bezinksel) van de wijn te scheiden, of om bij jonge wijn lucht bij de wijn te laten komen, zodat de wijn zich opent en zichzelf zachter presenteert.

Hoewel nieuwe vinificatietechnieken decanteren minder noodzakelijk maken en er bovendien veel meer jonge dan oude wijnen gedronken worden, is de vraag wat dan nog het nut of noodzaak van decanteren is niet eenvoudig te beantwoorden.

Wijnkenners zijn het oneens over het antwoord op de vraag of alle oude wijnen zonder schade van hun droesem ontdaan kunnen worden. Daarnaast is er een verschillende visie op de veilige verblijfsduur van de wijn in de decanteerfles, ook als die jong is. Jonge wijn wordt ronder en smaakt beter als hij minstens een uur in de decanteerfles zit, zegt de een. Terwijl de ander vindt dat wijn dan aan vitaliteit inboet en dus in kwaliteit achteruit gaat.

Om u heen heeft u op verschillende locaties windlichten geplaatst voor de sfeer. De windlichten van vandaag de dag zijn afgeleiden van de stormlantarens van vroeger. Een stormlantaarn of stormlamp is een lamp gestookt op olie of kerosine die geschikt is om in moeilijke buiten omstandigheden licht te blijven geven.

De eerste olie gestookte versies kwamen al in Europa aan het eind van de negentiende eeuw op de markt en aan het basale ontwerp van een oliereservoir onderin, een lont met daaromheen een glazen omhulsel en een handvat is sindsdien weinig veranderd. De glazen kap wordt omhuld door een metalen frame om breken van het glas door stoten te voorkomen. Stormlampen worden gebruikt op schepen, tijdens de vakantie, tijdens buitenwerkzaamheden en overal waar men in soms slechte weersomstandigheden een zekere lichtbron wil hebben.

Deense ontwerpers van de Danish Design  school hebben  zich al lang geleden gespecialiseerd op het gebied van windlichten, decanteren, karaffen en vooral de vormgeving speelde hier een rol. Tegenwoordig spelen partijen zoals een Menu, Joseph Joseph en QDO een grote rol hierin. Stuk voor stuk juwelen voor uw inrichting.Over de Auteur

Luxor schrijft voor Alfems

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo