De internationale keuken
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Frederique | Via Artikel Post
Gezien: 988 |
Aantal woorden: 593 |
Datum: Wed, 3 Jul 2013 |
0 commentaar
Lekkere recepten maken, veel proberen en uren in de keuken staan. Voor sommige mensen een hobby voor sommige mensen hun beroep en voor anderen weer helemaal niet weggelegd. Ebe van Riesen is een kok van beroep en doet dat met veel plezier. Maar dan wel het liefst zo internationaal mogelijk, daarom hier wat voorbeeld van typisch eten uit andere landen.
Azië:
Azië staan bekend om het voedingsmiddel rijst en noedels. Met deze voedingsmiddelen als basis is er dan ook veel mogelijk. Curry’s, vlees en vis alles wordt wel gebruikt in de Aziatische keukens. En dan met name het ingrediënt sambal is geliefd. In Azië houden ze van pittig eten en een niet –Aziaat zal de pittigheid van het eten dan ook niet aankunnen. Kruidig, pittig en met veel gebruik van sausjes bij de rijst of noedels, dat is typerend voor Azië.
Italië:
Italië staat bekend om zijn pizza’s en pasta’s. Pizza’s belegd met van alles en nog wat en sausjes met vlees vis of vegetarisch voor over de spaghetti. Maar wees niet verbaasd als ze geen pizza Hawaï hebben, want Italianen houden van puur natuur. Niet teveel smaken en niet teveel ingrediënten. Behalve pizza’s en pasta’s maken ze ook veel vlees, bekend is de scaloppina. Verder hoort bij elke maaltijd uiteraard een goed glas wijn. En over knoflook ook geen zorgen, dat zit in elk Italiaans gerecht genoeg.
Frankrijk:
Frankrijk is natuurlijk een van de landen waar een hoge toon gezet is wat betreft de maaltijd. Eten op hoog niveau en uitgebreide maaltijden is niks geks. Als ontbijt wordt er gestart met een lekkere croissant, ook ’s middags eten de Fransen een warme maaltijd. Maar de belangrijkste maaltijd is toch wel het diner, het liefst zo uitgebreid mogelijk met van alles wat. Brood is onmisbaar en als dessert de bekende crème bruleé of een kaasplankje. Goed gerijpte kazen met een stroop en briochebrood. Fransen weten wel hoe je moet koken. Meer informatie over koken vind je op http://www.ebevanriesen.nl/.
Over de Auteur
-
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen