De voordelen van sous vide koken
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: givan | Via Artikel Post
Gezien: 285 |
Aantal woorden: 457 |
Datum: Wed, 17 Mar 2021 |
0 commentaar
Sous vide koken, ooit van gehoord? Waarschijnlijk wel want deze kooktechniek verovert momenteel Europa. We leggen je de voordelen uit en wat er voor nodig is om deze revolutionaire techniek zelf toe te passen.
Bij sous vide koken, gaar je voedsel in een zak zonder dat daar lucht bij zit. Je legt de zak in een bak met water die door het sous vide apparaat op een precieze temperatuur wordt verwarmd. Doordat ze zag afgesloten is blijven alle vitamines behouden. Je eten wordt daarnaast perfect gegaard door de constante temperatuur. Je eten wordt dus niet alleen gezonder maar ook veel lekkerder. Terwijl je eten gaart hoef je er niet meer naar om te kijken, omdat het product nooit verder gaart dan de ingestelde temperatuur. Hierdoor kun je moeiteloos een topmaaltijd op tafel zetten, zonder zorgen.
De voordelen op een rij:
- Altijd perfect gegaard, zoals een toprestaurant dat doet
- Niet meer naar omkijken terwijl je kookt, het apparaat doet het werk
- Makkelijk om voor grote gezinnen of familie te koken
- Handig voor foodpreppers en topsporters
- Behoud van alle vitamines
Wat heb je nodig om sous vide te koken?
- Het sous vide apparaat, ook wel sous vide stick genoemd is het belangrijkste om sous vide te kunnen koken. Het apparaat zorgt voor de perfecte temperatuur, tot op de graag nauwkeurig.
- Een bak of pan, hierop kun je de sous vide stick aansluiten. De bak of pan moet wel diep genoeg zijn.
- Vacuümzakken en vacuümapparaat, hiermee maak je het eten luchtdicht. Tevens ook handig om eten langer te bewaren.
Optionele accessoires
- Sous vide rekje (eenvoudig meerdere gerechten tegelijk garen)
- Isolatieballen (om energie te besparen)
- Reinigingspoeder (om het apparaat te ontkalken)
- Smoking gun (voor een bbq smaak)
Starten met sous vide koken?
Wil je beginnen met sous vide koken? Kijk dan eens op Souvy.nl. Hier vind je alle spullen die je nodig hebt zoals de sous vide apparaten, maar ook kookboeken en vacumeerapparaten.
Over de Auteur
Givan is ondernemer en kookliefhebber.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen