De zoete aardappel: gezond en ook nog eens erg lekker! - Artikelpost

De zoete aardappel: gezond en ook nog eens erg lekker!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 265 | Aantal woorden: 640 | Datum: | 0 commentaar

De afgelopen jaren zul je er misschien steeds meer over gehoord hebben: de zoete aardappel. In tegenstelling tot de normale aardappel is de zoete variant wel een groente. Dat maakt het niet alleen erg lekker, maar ook gezond! De zoete aardappel zit boordevol met gezonde voedingsstoffen, waarover we het in dit artikel gaan hebben. 

Hoe gezond is de zoete aardappel? 

De bataat, zoals de zoete aardappel ook wel genoemd wordt, beschikt over allerlei gezonde voedingsstoffen. Hierbij kun je denken aan: fosfor, ijzer, vitaminen B, vitaminen E, selenium, zink en jodium. Deze voedingsstoffen ondersteunen allerlei organen en functionaliteiten van het lichaam, zo is vitamine B6 goed voor je hart. De koolhydraten die in de zoete aardappel zitten zijn langzaam en complex, waardoor ze minder snel in het bloed opgenomen worden. De bloedsuikerspiegel blijft hierdoor redelijk stabiel en je krijgt geen piek. Hierdoor zul je langer een vol gevoel hebben na het eten van zoete aardappels. 

Hoe smaakt de zoete aardappel? 

Dat de zoete aardappel gezond is weten we nu, maar hoe smaakt het eigenlijk? Zoals de naam al doet vermoeden heeft het een zoete smaak. Echter, er zijn verschillende gradaties, je hebt namelijk witte, oranje en paarse zoete aardappels. De paarse is het minst zoet, daarna de oranje en de witte is het meest zoet. De textuur hangt af van de manier van bereiding, hieronder gaan we verder in op de diverse manieren waarop je een zoete aardappel kunt bereiden. Als je de zoete aardappel bakt, dan heeft het een knapperige smaak. Kook je hem, dan heeft het een zachte smeuïge smaak. 

Hoe bereid je de zoete aardappel?

Dit kan op diverse manieren, de meest voorkomende manier is om de zoete aardappel te bakken of te koken. Beide manieren van bereiding zorgen voor een andere textuur, zoals je hierboven kon lezen. Echter, je kunt de zoete aardappel ook stomen, wokken en je kunt het zelfs rauw eten! Hoe meer je de zoete aardappel kookt, des te meer de smaak verdwijnt. Dus, als je de zoete aardappel rauw eet, dan heb je een ware smaakexplosie!Over de Auteur

Lees de leuke blogs van LiveLifeGreen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[367 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[149 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo