Druivenrassen - Artikelpost

Druivenrassen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 525 | Aantal woorden: 528 | Datum: | 0 commentaar

Er zijn vele verschillende druivenrassen, waar heerlijke wijnen van kunnen worden gemaakt. Er zijn  vele rode en witte druivenrassen en deze druivenrassen komen natuurlijk uit verschillende wijnwerelden. De verschillende wijnwerelden worden opgedeeld in de oude wijnwereld en de nieuwe wijnwereld. Onder de oude wijnwereld, vallen de landen die al jarenlang vele verschillende wijnen produceren. Denkt hierbij aan landen als Frankrijk, Italië en Spanje. De nieuwe wijnwereld, zijn landen die zich minder lang in deze markt begeven. Hierbij kan worden gedacht aan Chili, Argentinië en Zuid-Afrika. Wilt u meer lezen over verschillende wijnen? Kijk dan op de site van wijnspecialist.nl. Hier leest u alles over de verschillende wijne
Rode druivenrassen

Er zijn vele verschillende rode druiven, waar heerlijke wijnen van kunnen worden gemaakt. De bekendste druiven zijn de Merlot, Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir.

De Merlot druif wordt in verschillende wijnlanden verbouwd. Deze druif is namelijk behoorlijk veelzijdig en de Merlot wijnen zijn stevig, enorm fruitig en vol van smaak. De Tempranillo druif komt uit de Spaanse streek Rioja en is een populaire druif. Deze druif geeft de wijn een mooie rode kleur en zorgt voor een fruitige smaak, met een vleugje van specerijen. De Cabernet Sauvignon druif, is ook een enorm populaire druif die ook in meerdere wijnlanden wordt verbouwd. Deze wijn is pittig en kruidig en heeft een echte body. Om een Cabernet Sauvignon wijn milder te krijgen, kan deze worden geblend met een Merlot druif. Uit de Franse streek de Bourgogne komt de Pinot Noir druif. Deze druif wordt eigenlijk nooit geblend. Een Pinot Noir wijn is erg fruitig en soepel.

Witte druivenrassen

Er zijn natuurlijk ook veel witte druiven, waar heerlijke wijnen van kunnen worden gemaakt. De bekendste witte druiven zijn Chardonnay, Sauvignon Blanco en  Riesling.

De Chardonnay druif is eigenlijk wel de populairste witte druif over de gehele wereld. Deze druif is erg makkelijk en wordt dan ook in vele wijnlanden verbouwd. Ook de wijn is erg soepel en makkelijk te combineren met vele gerechten. De Souvignon Blanc druif is ook een erg populaire druif. Deze druif zorgt voor een droge, maar frisse wijn met een licht zuurtje. Deze wijn wordt ook steeds vaker door de nieuwe wijnlanden geproduceerd. Ook een Riesling wijn wordt veel gedronken en is dan ook een bekende witte wijn. Deze druif komt uit de Duitse streek Moezel. Riesling wijnen zijn bekend geworden als zoete wijnen, maar van de Riesling druif kunnen ook drogere en elegante wijnen worden geproduceerd.

 

Over de Auteur

Is een wijn liefhebber!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[347 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[106 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo