FB pix Een goede kop koffie? - Artikelpost

Een goede kop koffie?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1821 | Aantal woorden: 585 | Datum: | 0 commentaar

Een goede kop koffie slaat natuurlijk niemand af. Maar wat maakt een koffie goed? Uiteraard spreken we hier over smaak en smaak is persoonlijk. De een houdt van filterkoffie, de ander van Senseo of koffie gemaakt van vers gemalen koffiebonen.

Koffiebonen staan aan de basis van een goede kop koffie. De 2 meest belangrijke soorten koffiebonen zijn de Arabica en de Robusta. Beide soorten groeien in de gebieden rondom de evenaar, waar de Arabica het best groeit op de hoger gelegen gebieden. De Arabica heeft een mooie en ronde smaak, maar is moeilijker te oogsten en daardoor vaak duurder. Robusta groeit laag aan de grond en is makkelijker te oogsten. Robusta heeft van nature een pittige, iets scherpe smaak en bevat meer cafeïne dan Arabica. Robusta bonen zijn vaak ook iets vetter dan de Arabica bonen.

De koffiebrander brandt zoals de naam doet vermoeden de ruwe koffie. In deze brandprocessen heeft elke koffiebrander andere voorkeuren of specialiteiten. Van licht gebrande koffie om de koffie een zachte en milde smaak te geven tot donkere brandingen om een dark roast of espressobonen te verkrijgen.

Na het branden is het tijd voor melangeren. Hier maakt de koffiebrander een mix van diverse soorten gebrande koffiebonen om de gewenste smaak te verkrijgen. Melangeren is een belangrijk onderdeel van het productieproces en helpt grote koffiehuizen als Lavazza, Segafredo en Illy bij het verkrijgen van een constante, identieke smaak.

De laatste hand aan een lekkere kop koffie ligt bij de bereider of barista. Hier kunt u bepalen welke maling de koffiebonen krijgen en hoeveel koffie u wilt gebruiken voor het bereiden van een cappuccino, espresso of latte macchiato.

Het merk Douwe Egberts heeft een aantal jaren geleden het gemak van een individueel te bereiden kop koffie bij de consument bekend gemaakt door het op de markt zetten van koffie in koffiepads met Senseo. Nespresso en Dolce Gusto van Nescafé doen ook goede zaken met de individueel te bereiden koffiespecialiteiten.

Ook de bean-to-cup machines winnen de laatste jaren erg aan populariteit. Machines van fabrikanten als Jura, Saeco, Siemens en Nivona zijn inmiddels bij vele huishoudens thuis te vinden. Let u hierbij echter wel op het tijdig plegen van onderhoud. Dit wil zeggen het ontkalken en reinigen van uw machine met speciaal hiervoor bestemde ontkalker en reinigingstabletten of het vervangen van waterfilters.

 

Op www.koffiepiraat.nl vindt u een enorm aanbod op het gebied van koffie op 1 adres. Op www.koffiepiraat.nl kunt u diverse koffies van allerlei fabrikanten in diverse prijsklassen vinden en vergelijken. Ook uw onderhoudsmiddelen bestelt u gemakkelijk gelijk mee met uw koffiebestelling, alles snel en rechtstreeks uit eigen voorraad geleverd. Het vinden van goede koffie en een goede aanbieding is hierdoor wel erg gemakkelijk geworden.

 Over de Auteur

KoffiePiraat is een onafhankelijke aanbieder van een groot assortiment koffie, welke online via www.koffiepiraat.nl verkocht worden.

KoffiePiraat bezit over een uitgebreide productkennis en betrekt het grootste gedeelte van de aangeboden goederen rechtstreeks van fabrikanten of importeurs. Hierdoor staat KoffiePiraat garant voor een goede prijs en assortiment

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo