Een koolhydraatarm ontbijt, jouw energieboost in de ochtend - Artikelpost

Een koolhydraatarm ontbijt, jouw energieboost in de ochtend

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 333 | Aantal woorden: 470 | Datum: | 0 commentaar

Een koolhydraatarm ontbijt is ‘ontbijten als een koning’. Een koolhydraatarm ontbijt is een gezond ontbijt dat de basis vormt voor een energieke dag. Je zal met een vol gevoel de dag beginnen, niet snel honger hebben, maar juist veel energie voor je dagelijkse bezigheden. En twijfel je nog of een ontbijt zonder koolhydraten wel verzadigend is? Lees dan zeker verder, want hieronder vertellen we hoe een lekker koolhydraatarm ontbijt kan zijn uitziet.

Waarom is een gezond ontbijt belangrijk?

De dag beginnen met de juiste energie is belangrijk. Een gezond ontbijt bevat belangrijke voedingsstoffen en vitaminen om energie te kunnen verbranden. Want wist je dat je lichaam zelfs tijdens het slapen calorieën verbrandt? Je lichaam heeft dus altijd energie nodig, en bij voorkeur het beste type energie. En de beste energie voor een goede start van je dag haal je uit een overheerlijk koolhydraatarm ontbijt.

Minder koolhydraten, meer eiwitten?

Koolhydraten hebben een grote invloed op het vetgehalte van het lichaam. Eet je meer koolhydraten dan je op een dag nodig hebt, dan slaat het lichaam deze op als lichaamsvet. Start je de dag met een ontbijt met weinig koolhydraten, dan verminder je direct de calorie inname. Om toch een gezond en voedend koolhydraatarm ontbijt te hebben, is het goed om meer eiwitten en vitamines toe te voegen.

Enkele tips voor een lekker koolhydraatarm ontbijt

Yoghurt met havervlokken. Een klassieker bij uitstek. Het is de ideale eiwitbron die gemakkelijk te combineren is met gedroogd fruit, bessen en noten. Een gezond ontbijt in een handomdraai.

Eiwit pannenkoekjes. Het weekend lijkt niet compleet zonder iets bijzonders op tafel te zetten voor het ontbijt. Eiwit pannenkoeken zijn niet alleen gemakkelijk te bereiden, maar in combinatie met pindakaas en banaan is het een echte verwennerij.

Avocado met ei. Als je houdt van een krachtig ontbijt, probeer dan zeker deze topper! Bak een ei zoals je wilt. Bijvoorbeeld een roerei, spiegelei of een omelet (dat is mijn favoriet). Vervolgens leg je de rijpe avocado eroverheen. Het is erg gemakkelijk klaar te maken en is super goed van smaak.

Zo zie je maar dat een koolhydraatarm ontbijt veel meer is dan simpelweg een appel of wat nootjes. Laat je inspireren, en vooral: experimenteer. Eet smakelijk!Over de Auteur

Niels Bosman is eigenaar van Makkelijkafvallen.eu. De website voor koolhydraatarm eten. Hij helpt vrouwen de beste versie van zichzelf te zijn.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo