Geweldige koffie zetten in 5 stappen
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: negenduust | Via Artikel Post
Gezien: 1014 |
Aantal woorden: 550 |
Datum: Thu, 25 Dec 2014 |
0 commentaar
Tips om uw kopje koffie te verbeteren
Om het best mogelijke kopje koffie te zetten, heb je allereerst natuurlijk goede koffie nodig. Er zijn echter ook andere factoren die de kracht en algehele smaak kunnen verbeteren. Ik sta erom bekend zuinig te zijn als het om koopjes gaat, en hoewel die houding me goed van pas komt in bepaalde situaties, regeert smaak als het aankomt op koffie.
Zoals jullie zullen zien aan deze erg praktische tips van Vivakoffie, een expert blog in de koffieindustrie, moet je niet te zuinig zijn als je een perfect kopje koffie wilt maken met een volle smaak en een zoet aroma. Ben je in voor een nieuwe ervaring in koffie zetten? Test deze tips dan zelf.
- Koop je koffie wekelijks of om de maand. Als het eenmaal geopend is, wordt gemalen koffie binnen 24 uur muf. Om dit proces te vertragen, moet koffie worden bewaard in een luchtdichte container op een koele, droge, donkere plaats.
- Voorde meest volle smaak, koop (of vermaal zelf) extra fijngemalen koffie. Als je fijnere vermalingen gebuikt, kun je minder koffie gebruiken vanwege een grotere extractie. Wij raden je aan twee afgestreken theelepes te gebruiken op 1,7 liter water.
- Gebruik papieren filters om effectief bittere afzettingen tegen te houden. In een conisch filter wordt de koffie volledig verzadigd, maar elke goede kwaliteit papieren filter zal het uiteindelijke kopje koffie ten goede komen.
- Drink de koffie zo snel mogelijk na het zetten. Als je het op een warmtebron laat staan, zal de koffie doorkoken en binnen 20 minuten de kwaliteit verminderen.
- Voor de koffiedrinker die maar één kopje wil zetten: offer nooit kwaliteit en smaak op voor gemak. Koop ook milieuvriendelijke koffie.
Over de Auteur
Blogger op vivakoffie
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen