Gezond eten tijdens de feestdagen - Artikelpost

Gezond eten tijdens de feestdagen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 147 | Aantal woorden: 833 | Datum: | 0 commentaar

De feestdagen staan nou niet bekend als de gezondste periode van het jaar. Van chocoladeletters en pepernoten met sinterklaas, tot een uitgebreid kerstdiner en de nieuwjaarsrolletjes met oud en nieuw. Bij veel mensen geeft de weegschaal eind december toch opeens een paar onsjes meer aan. Elk jaar weer wordt de sportschool in januari zeer druk bezocht door mensen die hun zonde van december weer goed komen maken. Met wat slimme trucs kunt u sinterklaas, kerst en oud & nieuw gezond doorbrengen, zonder dat dit ten koste gaat van het genieten van deze mooie gezellige periode.

 

5 praktische tips voor de feestdagen

Gelukkig is gezond eten tijdens de feestdagen écht niet onmogelijk. Met wat kleine en slimme aanpassingen houdt u de controle over uw eetpatroon en kunt u nog steeds genieten van de feestdagen. We geven u een aantal praktische tips om gezond eten tijdens de feestdagen gemakkelijker te maken.

 

1.       Eet vooraf een salade

Wanneer u kiest voor een salade als voorgerecht, eet u minder ongezonde voeding en krijgt u meer vocht, vitamines en mineralen binnen. De meeste mensen eindigen met slechts enkele slablaadjes, of staan dit helemaal over. Als u begint met het gezonde, dan kunt u daarna zondigen.

 

2.       Kijk uit met sausjes

We gebruiken vaak heel wat sauzen tijdens een uitgebreid diner. Deze sauzen bevatten echter juist veel vet, dit betekent dat er flink wat calorieën inzitten. U kunt er voor kiezen om wat minder saus te nemen, hier van smaakt het eten echt niet minder!

 

3.       Maak een gezond toetje

De meeste nagerechten zijn een echte energiebom. Denk bijvoorbeeld aan een zware tiramisu met mascarpone of een taart met veel room. Door bijvoorbeeld veel fruit te gebruiken, maakt u het toetje al een stuk gezonder!

 

4.       Minder alcohol

Gezond eten tijdens de feestdagen betekent ook: gezond drinken. Bij een kerstdiner of met oud & nieuw gaat er heel wat wijn en champagne doorheen. Ons advies is om het bij één glaasje te houden. Kies verder voor water of andere alcoholvrije drankjes.

 

5.       Eet langzaam

Wist u dat uw lichaam pas na 20 minuten eten de impuls kan geven dat u genoeg heeft gegeten? Als u binnen 20 minuten veel eten naar binnen werkt, is de kans groot dat u meer eet dan u in eerste instantie zou willen. Eet daarom wat langzamer dan normaal, zodat u eerder voelt wanneer u vol zit.

 

Goede voornemens

Na oud & nieuw kunt u de balans weer opmaken. Hoe voelt u zich? Wanneer u iets te veel heeft gegeten tijdens de feestdagen kunt u altijd nog beginnen met de goede voornemers. Begin bijvoorbeeld vanaf januari met een aantal lessen in de sportschool. We wensen u hele fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!

 

 Over de Auteur

De auteur van dit artikel is gespecialiseerd in voeding en voedingssupplementen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[92 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo