Grieks eten.
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: restauranthaaksbergen | Via Artikel Post
Gezien: 1017 |
Aantal woorden: 532 |
Datum: Fri, 13 Apr 2012 |
0 commentaar
De Middellandse Zee is een van de meest romantische regio's van de wereld, dat raakt aan verschillende landen met zeer verschillende volkeren, culturen en keukens. Griekenland is slechts een van de landen die gezegend door de gaven van de zee, samen met oude ruïnes, prachtige eilanden en een aantal van de beste voedsel in de wereld. Eten en wijn behoren tot de meest geliefde aspecten van de Griekse cultuur of u nu van de Griekse erfenis of niet. De invloed van de Griekse keuken kan worden gezien over de hele wereld zoals je bent gebonden aan een uitstekend Grieks restaurant in zowat elke grote stad te vinden.
Enkele van de belangrijkste ingrediënten van Griekse gerechten zijn even alomtegenwoordig: olijfolie, lamsvlees, aardappelen en vis al een prominente plaats in de Griekse gerechten. De frisse en gedurfde smaken van de Griekse maaltijden kunnen worden toegeschreven aan de verscheidenheid van kruiden, vlees en groenten je waarschijnlijk te vinden. Hoewel ongetwijfeld geworteld in de inheemse planten en dieren van Griekenland, is de keuken ook sterk geworteld in de gezondheidszorg praktijken. Bijvoorbeeld, in het bijzonder in de oudheid, veel Grieken geloofden dat bepaalde voedingsmiddelen verschillende ziekten genezen. Een populaire soep gemaakt van bouillon, citroensap, eieren en rijst, avgolemono wordt gedacht om de genezing te versnellen van verkoudheid of zelfs om ziekte te voorkomen. Maar voor de meesten van ons, kan de aantrekkingskracht van de Griekse keuken eenvoudig toe te schrijven aan proeven.
Populair desserts in Griekenland zijn Baklava en loukoumades. Baklava is een Grieks favoriet die de populaire Griekse filodeeg, noten, kaneel en honing bevat. Ook loukoumades zijn in principe Griekse donuts gemaakt van gefrituurd deeg dat is doordrenkt met honing en kaneel en vaak bestrooid met sesamzaadjes. Echter, wanneer het gaat om Grieks eten, is de populariteit van hun desserts gemakkelijk overtroffen door hartige gerechten zoals Moussaka, Souvlaki, of Dolmades.
Moussaka is een griekse ovenschotel. Deze braadpan bevat aubergine, aardappelen, rode wijn, uien en rund-of lamsvlees aan een stevige maaltijd bij uitstek geschikt voor een diner tijdens de koudere herfst en winter seizoenen te creëren. Souvlaki, misschien wel de meest populaire Griekse gerecht, is in wezen een spies van kip, lam of rund gekruid zorgvuldig met kruiden zoals oregano, tijm, zout en peper. Dolmades, anderzijds, feature groenten zoals uien, courgettes, aubergines, of tomaten met of zonder vlees. Over het algemeen kunnen deze gevulde groente gerechten worden gevuld met rijst, ui, peterselie, kruiden en specerijen en rozijnen, krenten, noten of peulvruchten.
Er zijn verschillende plaatsen in nederland waar je uitstekend grieks kunt eten... Die er echt in gespecialiseerd zijn... zoals bijv. een restaurant haaksbergen...
Over de Auteur
Alex Pupkin is gek op grieks eten!
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen