Grote verschillen in prijzen restaurants tijdens de kerstdagen
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: tomi | Via Artikel Post
Gezien: 826 |
Aantal woorden: 471 |
Datum: Sun, 28 Dec 2014 |
0 commentaar
Veel mensen gaan tijdens de kerstdagen lekker uit eten in een restaurant. Met hun partner, met vrienden of familie. Restaurants bieden hun gasten tijdens de Kerstdagen vaak aangepaste menu’s aan. In welke steden kunt u nu goedkoop uit eten gaan, en in welke delen van het land kunt u beter het gourmetstel uit de kast halen? Wij zetten de feiten voor u op een rij.
Als u plannen hebt om uit eten te gaan en u woont dichtbij de Belgische grens, kunt u beter in Nederland gaan. Een onderzoek – uitgevoerd tijdens de kerstdagen – toont aan dat restaurants in Vlaanderen 20% duurder zijn dan restaurants in Nederland. Gert Laurijssen ziet dit niet als een teken dat het aanbod in Vlaanderen beter is, zodat het een hogere prijs zou rechtvaardigen “In Nederland zijn restaurants er de laatste jaren in geslaagd om vooral veel meer mensen Kerst buiten de deur te laten vieren. Zo goed als elk restaurant is er geopend tijdens de Kerstdagen en beleeft er topdagen. In Vlaanderen zijn 6 van de 10 restaurants gewoonweg dicht. Vooral omdat ze geen personeel kunnen vinden dat die dagen wil werken”. Een personeelstekort tijdens de feestdagen zou dus weleens de oorzaak kunnen zijn.
Mocht u toch besluiten in Vlaanderen te gaan eten, dan betaalt u het meeste in Aalst. Een vijfgangenmenu kost daar gemiddeld 77 euro. Sint Niklaas komt het beste uit de bus, met een gemiddelde prijs van 58 euro. Gemiddeld betaalt een restaurantbezoeker in Vlaanderen tijdens de kerst 66,50 euro. Uit onderzoek blijkt dat de prijsverschillen tussen restaurants met Kerstmis de afgelopen jaren groter zijn geworden.
Hertenvlees is het populairste vlees op het kerstmenu. Waar de traditionele kerstkalkoen thuis razend populair is, komt hij tijdens een restaurantbezoek op de zevende plaats terecht. En dat hert zo populair is, is geen toeval. Hertenvlees wordt geplaatst in de categorie wild, wat een hogere prijs rechtvaardigd. Het meeste hertenvlees komt echter uit kwekerijen, waardoor restaurants het vlees wel goedkoop kunnen inkopen.
Bovenstaande gegevens zijn terug te vinden in een kerstonderzoek van studiebureau Foodservice Alliance. FA onderzocht de prijzen in restaurants in de tien grootste steden van Vlaanderen.
Over de Auteur
Tom Jacobs schrijft informatieve artikelen over restaurants. Het lezen van zijn artikelen zorgt ervoor dat u altijd voor een eerlijke prijs een goed menu voorgeschoteld krijgt.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen