Heerlijk recept van restaurant haaksbergen.
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: restauranthaaksbergen | Via Artikel Post
Gezien: 2199 |
Aantal woorden: 804 |
Datum: Tue, 29 May 2012 |
0 commentaar
Vis en zeevruchten zijn de meest voorkomende eiwitten in de Griekse keuken, maar lamsvlees gerechten zijn ook erg populair. Lamb is een belangrijke vakantie schotel en een deel van culinaire erfgoed van Griekenland.
De betekenis van Lam in de Griekse Dieet
Terwijl de Grieken eten meer vlees in hun dieet vandaag de dag, terug in hun sobere jaren eiwitten zoals lam werden slechts verbruikt ongeveer twee keer per week. Zoals u zult merken veel traditionele lam gerechten zijn eenvoudig en zijn vaak niet de ster van de schotel, maar een component.
Het klimaat en het landschap van Griekenland leent zich voor de landbouw kuddes schapen en geiten dan grotere dieren zoals vee. Pluimvee en zelfs konijnen komen ook vaak voor in de Griekse keuken. Lamb is een specialiteit. Terwijl sommigen denken dat het wreed, als je ooit hebt geproefd bereid tot in de perfectie zul je worden omgezet. Lam is mager en sappig en gaat geweldig met Griekse wijnen en ouzo.
Met Pasen lamsvlees is de meest populaire keuze, geroosterde geheel op een spit. Na 40 dagen van geleend het is zeker goed voelt om een goede dosis gezond eiwit. Een Griekse traditie is om ervoor te kokoretsi-, lams-darm gevuld met orgaanvlees, op Paaszondag.
Traditionele gerechten Lamb
Als bovengenoemde lam speelt meestal een gelijkwaardige rol aan groenten en sauzen in het Grieks koken. Vaak begeleidingen zijn tomaten, aardappelen en pasta's.
Het lam zelf wordt meestal gegeten met ofwel een tomaat, bechamel-of citroen-ei-saus, maar ook kruiden zoals munt, oregano en peterselie.
Een van de meest populaire gerechten van Griekenland, moussaka, bevat vaak lam lagen met aubergine en bechamelsaus. Lam souvlaki, een andere populaire, wordt gekookt over een rotisserie. Een van de meest voorkomende zondag Griekse gerechten is oven gebakken lamsvlees met aardappelen. Paidaki is gegrilde lamskoteletten met citroen, oregano, zout en peper. Alles is eenvoudig en fris.
Als u probeert slechts een Griekse lam gerecht dat je moet proberen Kleftiko, langzaam gebakken lamsvlees, been, die is gemarineerd in knoflook en citroensap en traditioneel gekookt in een put oven. Terwijl u misschien niet een kuil oven kunt u dit smakelijke gerecht nog steeds thuis.
Kleftiko Recept:
Je hebt nodig:
1 kg lamsbout in 6 porties
2 wortels, in blokjes gesneden
4 middelgrote aardappelen, in plakjes dik
2 kleine uien, gesneden
2 middelgrote tomaten, in blokjes gesneden
6 teentjes knoflook
100 ml olijfolie
½ theelepel oregano
½ theelepel tijm
Zout en peper
Om te maken:
Eerst marineren het lam in citroensap en knoflook, bij voorkeur 's nachts. Meng alle ingrediënten, behalve de tomaten, goed in een grote kom.
U zult Verdeel het mengsel in sexten, die zal worden verpakt apart op. In het midden van elk papier plaats de aardappelen, lamsvlees, knoflook, ui en tomaat. Lepel een beetje van het extra sap uit het mengsel aan de bovenkant en strooi zout en peper.
Gebonden de hoeken van het papier met een string met een zakje te vormen. Plaats uw zakken in een overdekte ovenschaal en rooster in een voorverwarmde oven op 160 graden Celsius gedurende twee uur.
Zoals je kunt zien Kleftiko kost wat tijd maar is zeker ook het wachten waard.
In ons restaurant gebruiken we een ander recept en bak de schotel in een aarden pot, maar dit recept is ook erg goed.
Je hebt nog nooit geproefd lam zoals de manier waarop Grieken doen lam. Eenvoudige, traditionele gerechten zijn goed terecht in gezellige taverna's en restaurants, maar eigentijdse spins op tradities komen steeds vaker voor. Lam is een nietje in de Griekse dieet en gegeten kan worden op een aantal manieren: geroosterd, gebakken, gestoofd, gegrild-noem maar op. Als u van plan bent om een reis naar Griekenland te maken of zelfs een lokale Griekse restaurant moet u het lam, een smakelijke Griekse traditie te proberen.
Over de Auteur
Heerlijk grieks eten...
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen