Heerlijke Balsamico verrijkt elk gerecht
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: thomasstorm | Via Artikel Post
Gezien: 777 |
Aantal woorden: 309 |
Datum: Sun, 12 May 2013 |
0 commentaar
Met Balsamico kan je een recept net die finishing touch geven waardoor het nog lekkerder smaakt. Maar wat weten we eigenlijk over de uit Italië afkomstige garnering?
Er zijn vele soorten Balsamico te koop, van duur tot goedkoop en van jong tot oud. Over het algemeen wordt er vaak standaard Balsamico bij de supermarkt aangeschaft, maar hier doe je als 'foodie' echt jezelf mee tekort. De 'supermark'-producten zijn slechts een paar jaar gerijpt en van inferieure smaak. De zogeheten 'aceto balsamico tradizionale', is bijvoorbeeld minstens twaalf jaar oud en van ongekend betere kwaliteit. Voor deze kwaliteit betaal je dan wel wat meer. Er zijn zelfs veilingen waarbij zeer oude Balsamico van meer dan honderd jaar oud voor enkele honderden euro's wordt geveild. Daar staat tegenover dat er slechts zeer weinig Balsamico nodig is om smaak te geven aan een gerecht en het een maaltijd een heerlijke exquise smaak geeft.
Wist je dat Balsamico niet alleen bij pittige, maar ook bij zoete gerechten gebruikt kan worden? Bij verse, gekookte of gegrilde groente, vis of vlees. Ook bij bepaalde vruchten zoals aardbeien of frambozen versterkt de garnering de smaak van het fruit.
Op zoek naar een betaalbaar adresje voor kwalitatief hoogstaande Balsamico? Bezoek dan eens Olijfolie-Balsamico.nl, de plek voor smaakvolle 100% natuurlijke, Italiaanse Balsamico en Balsamico dressing.
Over de Auteur
Op zoek naar een betaalbaar adresje voor kwalitatief hoogstaande Balsamico? Bezoek dan eens Olijfolie-Balsamico.nl, de plek voor smaakvolle 100% natuurlijke, Italiaanse Balsamico en Balsamico dressing.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen