Het geheim van Bourgondisch Den Bosch: heerlijk lunchen en dineren in het centrum - Artikel Post - Artikel Marketing

Het geheim van Bourgondisch Den Bosch: heerlijk lunchen en dineren in het centrum

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: HvD
Gezien: 454 | Aantal woorden: 461 | Datum: Wed, 24 Apr 2013 | 0 commentaar

 

Den Bosch (’s-Hertogenbosch) wordt ook wel de culinaire hoofdstad van “Bourgondisch Brabant” genoemd. Blijkbaar heeft men in het zuiden van Nederland toch een andere kijk op eten en drinken dan in andere delen van het land.

 

Deze andere kijk op eten heeft men allereerst te danken aan de geografische ligging in het zuiden van het land op de grens met België. Van oudsher worden Belgen beschouwd als de échte Bourgondiërs. Dit houdt in dat met graag geniet van het leven en dat men ruimschoots de tijd neemt om lekker te lunchen en te dineren.  Vanwege de geografische ligging en de historie kan men stellen dat het uitgebreide eten in Noord-Brabant een overblijfsel is van de band met de Belgen.

 

Maar waarom wordt Den Bosch dan de hoofdstad genoemd van culinair Brabant? Dit heeft met name te maken met de uitstraling die de stad Den Bosch heeft. De stad heeft een historische stadskern die door veel mensen buiten de stad geprezen wordt. De combinatie van historische bouwwerken en een leuk winkelcentrum maken de stad geliefd tot ver buiten de provincie.

Ondanks dat Den Bosch niet enorm groot is, heeft het alles te bieden wat men maar nodig heeft. De talloze restaurants, eetcafés en wijnbars in Den Bosch dragen bij aan een ontspannen sfeer. De samensmelting van winkelgebied en uitgaansgebied is typisch iets voor de stad. Den Bosch maakt het mogelijk om tijdens het winkelen uitgebreid te gaan lunchen, om na het bezoek aan het centrum heerlijk te gaan dineren of om later op de avond te genieten van een breed assortiment aan wijnen. Bij veel van de eetgelegenheden staat kwaliteit centraal op de menukaart. Wilt u zelf ook eens genieten van een heerlijke culinaire dag in Den Bosch, raad ik u aan om te beginnen bij de Sint-Jan’s kathedraal. Daar vindt u wat leuke terrasjes en cafés. Via de kerkstraat loopt u naar het centrale punt in de stad; De markt. Ook hier vindt u allerlei restaurants met mogelijkheden om te lunchen en dineren. Als tip wil ik u meegeven om ook de kleinere straatjes in te lopen. U zult verrast zijn van de leuke restaurants die u hier tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan de karrenstraat of de minderbroederstraat. Over de Auteur

Als Bosschenaar schrijf ik graag over gebeurtenissen in mijn stad. Met name eten en drinken spreekt me erg aan.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo