Het lekkerste Italiaanse toetje is tiramisu
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Posterwinkel | Via Artikel Post
Gezien: 838 |
Aantal woorden: 753 |
Datum: Tue, 20 Sep 2016 |
0 commentaar
Erg lekker is een toetje uit Italië, namelijk tiramisu. Het is een toetje op basis van cacao en koffie. Je kunt het een soort ijs noemen, maar veel restaurants hebben het op de kaart staan en het is ook een stuk lekkerder dan gewoon ijs. Tiramisu bakken is verder prima te doen en daarom wordt in dit recept uitgelegd hoe je dit thuis kan doen. Je hebt in elk geval nodig:
· Cacao, je kunt ook bittere chocolade raspen
· Lange vingers
· 1 kopje espresso
· Wat Amaretto
· 3 eieren
· 3 eetlepels basterdsuiker
· 250 gram mascarpone
De eieren moet je splitsen. Het eigeel moet weg en het eiwit ga je kloppen tot het stijf is. Het eigeel kan je met het suiker mengen tot het schuim wordt en dan kun je de mascarpone er door heen roeren. Daarna voeg je het schuim samen met het opgeklopte eiwit en roer je dit door elkaar met een lepel. Doe dit rustig, want anders blijft het mengsel niet luchtig en dat wil je wel. Daarna meng je de koffie met de Amaretto.
Vervolgens pak je een schaal (een ovenschaal is handig) en leg je daarin op de bodem een laag van het mengsel dat je net gemaakt hebt. Daarna gooi je er wat lange vingers overheen. Deze moet je wel even van te voren in de koffie dopen. Dan doe je er wat cacao overheen. Dit hele proces doe je nogmaals en daarna zet je het in de koelkast, minimaal 4 uur lang. 1 dag in de koelkast is nog beter. Dan heb je tiramisu bakken voltooid.
Over de Auteur
Wij schrijven regelmatig over diverse recepten die wij leuk vinden om te bakken of koken.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen